5 καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τον Απρίλιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η μηνιαία ατζέντα του, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει για το φετινό Απρίλιο 5 δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών!

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά: Ισορροπιστές στο Χώρο! (6/4)

Ισορροπεί ή όχι; Πετάει ή στέκεται; Πώς μια σύνθεση επιπέδων και όγκων πετάει; Η εξερεύνηση του χώρου της πόλης γίνεται ένα συναρπαστικό ταξίδι με οδηγό τα γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις ιδιότητες του χώρου, της πόλης, της αρχιτεκτονικής, της κατοίκησης, των υλικών και μαθαίνουν για την αιώρηση, την κίνηση, την ισορροπία.

Πώς μια σύνθεση επιπέδων και όγκων πετάει: Tα παιδιά φτιάχνουν πολυεπίπεδα γλυπτά από διαφορετικά υλικά και εξοικειώνονται με την κλίμακα και την κίνηση στο χώρο της πόλης μας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Athens Super Script

Πότε:  Σάββατο 06/04, 12.00-13.30

Για παιδιά 6-10 ετών

Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Pétanque

Το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση) είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με το συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Οι αγωνιζόμενοι, που παίζουν είτε ένας εναντίον ενός είτε σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον στόχο πετώντας σιδερένιες μπάλες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε: Κυριακή 07, 21/04 | 12.00 – 14.00

Για παιδιά 9 και άνω

*Για τα παιδιά απαραίτητη η συμμετοχή συνοδού

Μαθήματα BMX στο ΚΠΙΣΝ για εφήβους

“Να βγάλω τα pegs; Να οδηγήσω brakeless; Δεκαεννιά ή είκοσι μία ίντσες; Ένα φρένο ή δύο;”

Ένα εργαστήριο που λύνει όλες τις απορίες γύρω από το ΒΜΧ: Ποια είδη υπάρχουν, ποιοι τύποι ποδηλάτου, ποια είναι η σωστή στάση σώματος και πώς στήνεται σωστά ένα ποδήλατο ΒΜΧ. Και φυσικά, πώς κάνουμε διάφορα παλιά και νέα κόλπα! Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike μαζί με τους εκπαιδευτές Γιώργο Κίκο και Χρήστο Κολομβάτσο

Πότε: Κυριακή 14/04 | 11.30 – 15.30

Για εφήβους 12+

Κύκλος κρουστών για οικογένειες

Ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια. Ελάτε να μάθουμε πώς φτιάχνουμε μουσική ηχοχορεύοντας πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Πότε: Κυριακή 14/04 | 12.00 – 14.00

Για παιδιά 5 +

Meeting Point: Χορός και Μουσική για Εφήβους

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, το Meeting Point, ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ με πολύ χορό και μουσική για εφήβους! Εδώ χτίζεται ένας διάλογος ανάμεσα στις δύο τέχνες και δημιουργείται ένας κοινός τόπος έκφρασης. Οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών και χορογράφων, χωρίζονται σε ομάδες, επιλέγουν μια κοινή θεματική και την προσεγγίζουν με διαφορετικούς τρόπους. Ξεκινούν αυτοσχεδιάζοντας και περνούν σταδιακά στη σύνθεση. Άλλοτε από τη μουσική προκύπτει μια χορογραφία και άλλοτε ο χορός οδηγεί στη μουσική σύνθεση.

Ο 1ος κύκλος του Απριλίου με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι» αρχίζει με τη σύνθεση Soli. Ετοιμαστείτε να καλλιεργήσετε τη δυνατότητα να γίνετε οι χορογράφοι και συνθέτες του εαυτού σας. Η διακριτική αλλά πολύ ουσιαστική καθοδήγηση των συντελεστών (χορογράφων και μουσικών) θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρετε πρωτοβουλίες που θα σας οδηγήσουν στο να γίνετε οι ίδιοι δημιουργοί. Παράλληλα θα ανακαλύψετε την δύναμη της συνεργασίας μέσα από τη διαδικασία της ομαδικής σύνθεσης: πώς, δηλαδή, όλα τα επιμέρους κομμάτια (soli) θα οδηγήσουν σε ένα ομαδικό αποτέλεσμα, μοναδικό και απρόβλεπτο.

Απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία και παρακολούθηση μαθημάτων στο χορό, τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες.

Υλοποίηση: Κινητήρας
Σχεδιασμός: Κατερίνα Σκιαδά
Διδάσκουν: Αντιγόνη Γύρα, Κατερίνα Σκιαδά, Δημήτρης Τάσαινας, Αναστάσης Γούλιαρης

Πότε: Σάββατο 20/04
Κυριακή 21/04
11.00-14.00

Για εφήβους 13+

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000