6 λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ στα οποία δεν θα αντισταθεί κανένα παιδί

Μόλις τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι από το Ολοήμερο ή λίγο μετά την ώρα που έφαγαν το μεσημεριανό τους, τα πιάνει μια λιγούρα και ζητάνε να φάνε κάτι είτε αλμυρό είτε γλυκό. Μέσα από μία διατροφή που τηρεί το τρίπτυχο της υγιεινής διατροφής, μέτρο-ισορροπία-ποικιλία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα ανταπεξέρχονται στις δραστηριότητές τους αντάξια των μέγιστων δυνατοτήτων τους.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 πανεύκολα και άκρως λαχταριστά σνακ που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι! Βασικό τους συστατικό είναι το ψωμί του τοστ που δεν λείπει από κανένα σπίτι με παιδιά. Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε ανάλογα με τις γεύσεις των δικών σας παιδιών και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Τοστ με μπανάνα και μέλι

Υλικά

6 φέτες ψωμί για τόστ

3 κ.σ. βούτυρο

2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

3 κ.σ. μέλι

κανέλα

Εκτέλεση:

Πάνω σε μια φέτα τοστ βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γλ. βούτυρο, 1 κ.γλ. μέλι και πασπαλίζουμε το ψωμί με κανέλα. Απλώνουμε τη μπανάνα στη φέτα ψωμιού.  Από πάνω βάζουμε πάλι 1 κ.γλ. μέλι στο κέντρο και 1 κ.γλ. βούτυρο.  Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί και ψήνουμε χωρίς να πιέσουμε πολύ την τοστιέρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, και αφού ψηθεί το τοστ, κόβουμε σε τριγωνάκια.

Ρολά με γαλοπούλα και τυρί

Υλικά 

6 φέτες τυρί του τοστ

6 φέτες γαλοπούλα

6 φέτες τυρί τσένταρ

3 αβγά χτυπημένα

2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Εκτέλεση 

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε επάνω μια φέτα τυρί του τοστ, μετά μια γαλοπούλα και τέλος μια φέτα τυρί τσένταρ. Τυλίγουμε σε ρολά και τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να βάλουμε το ένα από τα δύο τυριά ή αντί για φέτες το τυρί τσένταρ να το κόψουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Yλικά:

1 ½ πακέτο ψωμί του τοστ

1 ½ κιλό μήλα κόκκινα

2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 γερή πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1/2 πακέτο βούτυρο

3 – 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο, λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι και το κορνφλάουρ για ν α απορροφήσει τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πιτσάκια με ψωμί του τοστ

Υλικά:

6 φέτες ψωμί για τοστ

4 φέτες γαλοπούλα ή όποιο αλλαντικό επιθυμείτε

150 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών

½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα.Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό.Α λείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε επάνω τη γαλοπούλα. Ρίχνουμε το 1/3 των τριμμένων τυριών και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.

Τηγανητό τοστ με κορν φλεικς

Υλικά:

4 φέτες ψωμί τοστ

2 κ.σ. μέλι

2 φέτες γραβιέρα,

2 αυγά

100 ml γάλα

Λίγο αλάτι

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. corn flakes σπασμένα

ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Περιχύνουμε με το μέλι τις φέτες του ψωμιού και βάζουμε ενδιάμεσα τη γραβιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι.Ύστερα, βουτάμε και από τις δυο μεριές τα τοστ μας στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βουτάμε ξανά. Έπειτα, πανάρουμε στα σπασμένα corn flakes, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τέλος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα τοστ σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με μέλι!

Ρολάκια ψωμί του τοστ γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά:

8 φέτες ψωμί του τόστ

300 γρα. μαρμελάδα φράουλα ή όποια είναι της αρεσκείας μας

3 αυγά

150ml γάλα

300ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Τυλίγουμε σε ρολάκι, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στην αρχή και μία στο τέλος έτσι ώστε να μείνει σταθερό.Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Βουτάμε ένα ένα τα ρολάκια στο αυγό και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις μεριές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (20/10) – ΝΙΚΗΤΕΣ

Ντέμης Χασάμπης: Από grand maitre του σκακιού στα 13 του, υπερήρωας του ΑΙ και Νομπελίστας Χημείας

Ροή Ειδήσεων