6 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής για να μάθουν τα παιδιά τα μυστικά της ασφάλειας στο δρόμο

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες και διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο η κυκλοφοριακή αγωγή να γίνει μάθημα που θα αφορά τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η χρήση ποδηλάτου ή και τα μικρά αυτοκίνητα, αφού έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που υπάρχουν στην Αττική και στα οποία τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Περιστερίου

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δ. Περιστερίου είναι έτοιμο να δεχτεί μικρούς και μεγάλους με τα ποδήλατα τους και να προσφέρει ασφαλή και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία.

Ελεύθερη είσοδος

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Περιστερίου

Άλσος Περιστερίου

Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Jumicar

Το υπερσύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar στοχεύει να διδάξει τα παιδιά τους κανόνες ορθής κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είναι εγκεκριμένο αλλά και προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας για επισκέψεις μαθητώνστο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Tιμές για το κοινό:

Βενζινοκίνητα οχήματα – 2 ευρώ

Ηλεκτροκίνητα οχήματα – 1 βόλτα – 3 ευρώ

5 βόλτες – 13 ευρώ

10 βόλτες – 25 ευρώ

Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής Jumicar 

Λεωφ. Μαραθώνος 1, Μαραθώνας 190 05
 2294 050120

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ταύρο

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται εντός του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό να αποτελέσει χώρο εκπαίδευσης παιδιών στα ζητήματα κυκλοφορικής αγωγής όχι μόνο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και των λοιπών γειτονικών Δήμων. 

Η είσοδος για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου  είναι δωρεάν, ενώ η συμμετοχή για κάθε μαθητή εκτός Δήμου είναι 1 €. Με πρόταση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, δωρεάν είσοδο στο Πάρκο έχουν τα σχολεία μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ταύρο

Π. Τσαλδάρη, Ταύρος

210 3472319 – 210 4834614

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Paradise Park Athens

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής εντός του Paradise Park τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και διδάσκονται το σεβασμό στη ζωή μέσω της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα οδικής ασφάλειας. Οι μικροί μας φίλοι θα οδηγήσουν αυτοκίνητα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας – σε μια διαδρομή με φωτεινούς σηματοδότες, διάβαση τρένου και τα βασικά σήματα της τροχαίας. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι απόλυτα ασφαλή και είναι ηλεκτρικές φόρμουλες για τα μεγαλύτερα παιδιά και ηλεκτρικά τζιπάκια για τα μικρότερα παιδιά.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος καλέστε στο 210 2466466

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Paradise Park Athens

12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης
Μεταμορφώσεως & Αγίας Σωτήρας Αχαρνές

210 2466466

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Ελευσίνας

Ο Δήμος Ελευσίνας πρωτοπορεί και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα, μέσα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που δημιούργησε στη θέση Αλώνια στην περιοχή Παράδεισος. Μέσα σ’ έναν υπέροχο και ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο 6 στρεμμάτων,  τα παιδιά θα εκπαιδευτούν, θα παίξουν και θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες. Η εκπαίδευση αφορά την θεωρητική κατάρτιση των παιδιών όσο και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Ελευσίνας

Περιοχή “Αλώνια”

2105540388

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Δημητρίου

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή του Ασύρματου, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου δεκάδες παιδιά καταφθάνουν κάθε μέρα και μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης με τα ποδήλατά τους και την καθοδήγηση των γονιών τους.

Είσοδος ελεύθερη

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Δημητρίου

Ασυρμάτου & Μεσσηνίας, Άγιος Δημήτριος

2109344436