61η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα: 4 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τα Ελληνόπουλα

Οι Έλληνες μαθητές μας έκαναν για ακόμη μια φορά υπερήφανους με τις διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν, συμμετέχοντας στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα  που διοργανώθηκε από την Ρωσία στις 18-28 Σεπτεμβρίου.

Κατακτώντας συνολικά τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισής τους σε έναν ομολογουμένως απαιτητικό διαγωνισμό.

Αυτοί είναι οι μαθητές που διακρίθηκαν

Μαργαρίτης ΜηνάςΠειραματικό Λύκειο Ηρακλείου ΚρήτηςΧάλκινο Μετάλλιο
Ντόκας Ευθύμιος2ο Λύκειο Παλαιού ΦαλήρουΧάλκινο Μετάλλιο
Αδαμόπουλος Διονύσιος3ο Λύκειο Πύργου ΗλείαςΧάλκινο Μετάλλιο
Εμμανουήλ ΔημήτριοςΠρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής ΣμύρνηςΧάλκινο Μετάλλιο
Λιγνός ΟρέστηςΕκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία»Εύφημη μνεία
Δημουλιός ΙωάννηςΕκπαιδευτήρια  ΜαντουλίδηΕύφημη μνεία

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης, υπαρχηγός διδάκτωρ ο μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος και παρατηρητής Α ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.

H 61η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα διεξήχθη διαδικτυακά

Η διοργάνωση διεξήχθη διαδικτυακά, όπως αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπή (IMO Advisory Board), με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ώστε κάθε ομάδα να διαγωνιστεί στη χώρα της σε ένα εξεταστικό κέντρο. Για τη διενέργεια του διαγωνισμού, πέρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφαρμόσθηκαν ειδικά πρωτόκολλα που είχαν σκοπό να διασφαλίσουν το αδιάβλητο του διαγωνισμού και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Διαμορφώθηκαν έτσι νέοι κανονισμοί ειδικά για τη διαδικτυακή «εικονική» (virtual) διοργάνωση.

Σύμφωνα με αυτούς σε κάθε χώρα ήταν παρών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Επίτροπος διορισμένος από τη διοργανώτρια Αρχή, ο οποίος επιτηρούσε την όλη εξεταστική διαδικασία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξέτασης η διαδικασία μεταδίδονταν με ζωντανή εικόνα στη διοργανώτρια Αρχή, ενώ τα θέματα εστάλησαν σε όλες τις χώρες λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.