9 δωρεάν εκδηλώσεις για να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας το σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου!

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας; Οι προτάσεις του Infokids.gr για το σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών.

25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο περιμένει όλους τους Αθηναίους και όχι μόνο.

Εκτός από τη συμμετοχή στις διαδρομές του 25ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, 13 χλμ & 3,5 χλμ  παιδιών και ΑΜΕΑ, οι κυρίες μπορούν να φορέσουν τα φορέματά τους, τις φούστες, τις γόβες τους και να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης συμμετέχοντας στο Skirt Ride, που έχει ως στόχο να τονίσει πως ποδήλατο στην πόλη σημαίνει τα καθημερινά μας – πάντα όμορφα – ρούχα, χαμόγελο, απλότητα, κέφι, πρακτικότητα, στυλ. Μετά το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου, θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου Folding Challenge, ενός διασκεδαστικού ποδηλατικού αγώνα μόνο για διπλωτά ποδήλατα! Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τη χαρά και το παιχνίδι στο ποδήλατο και να επιτρέψει σε όλους να γίνουν για λίγο αθλητές!

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Make- A-Wish: Ένας μπλε περίπατος για τις ευχές

Η ευχή ενός παιδιού του οποίου δοκιμάζεται η υγεία μπορεί να δυναμώσει με το δικό σου βήμα. Μπορείς να περπατήσεις κι εσύ στον ετήσιο μπλε περίπατο του Οργανισμού Make- A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το Σάββατο 28 Απριλίου από το Θησείο μέχρι την Πύλη του Αδριανού που θα φωταγωγηθεί μπλε, στα χρώματα του Οργανισμού.

Φέτος η συμμετοχή στον περίπατο (4€), αλλά και το Αστέρι Ευχής (2€) που θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα, είναι μία ευγενική χορηγία της L’Oréal Hellas, Υπερήφανου Υποστηρικτή του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Το μόνο που έχουμε ΟΛΟΙ να κάνουμε είναι να είμαστε στις 6:00 το απόγευμα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΘΗΣΕΙΟ και να λάβουμε μέρος σε έναν περίπατο αφιερωμένο στα παιδιά μαχητές.

Ας ενώσουμε το βήμα μας… με το δικό τους!

Για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών

Παιδικά Εργαστήρια: Κατασκευές για παιδιά στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Το Παιδικό Εργαστήρι, το οποίο λειτουργεί ελεύθερα κάθε Σάββατο 11.00-14.00, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία, γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά. Η Τέχνη απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες τους.

Τα βοηθά να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φύση, τη ζωή, την ιστορία της τέχνης, τα κάνει κοινωνικότερα, τονώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους.

Υπεύθυνος Παιδικού Εργαστηρίου: Μιχάλης Μαδένης

Εθνική Γλυπτοθήκη

Άλσος Στρατού Γουδή

Είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κατεχάκη

“Ο Φίφης και η Φιρούλα. Η αγκαλιά” από την Εκδοτική Αθηνών

Η Παιδική Εκδοτική σε συνεργασία με το Θέατρο Ρετρό σας προσκαλούν στις 28 Απριλίου στις 11 το πρωί, στο βιβλιοπωλείο της Εκδοτικής Αθηνών σε θεατρικό παιχνίδι με αφήγηση παραμυθιού, κινητικό παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες βασισμένα στο βιβλίο “Ο Φίφης και η Φιρούλα. Η αγκαλιά”.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο “Ο Φίφης και η Φιρούλα. Η αγκαλιά”

Ο Φίφης και η Φιρούλα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που τους αρέσει να κάνουν μαζί, υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορούν να κάνουν… δεν μπορούν να αγκαλιαστούν! Είναι τόσο αγκαθωτoί!!!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Εκδοτική Αθηνών

Σόλωνος 47, Αθήνα

“Πες μου μια ιστορία” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί μια ιδέα των εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη. Στην εποχή της γρήγορης εναλλαγής εικόνων, νέοι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με τον λόγο διακεκριμένων προσκεκλημένων που μπορούν να εμπνεύσουν τους μαθητές να διαμορφώσουν την προσωπική τους αφήγηση και μια εικόνα για το δικό τους μέλλον. Μαθητές από σχολεία της Αττικής υποδέχονται προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους (Επιστήμη, Τέχνη, Αθλητισμός, Δημοσιογραφία, Κοινωνική προσφορά). Στη σκηνή βρίσκεται κάθε φορά ένα ζευγάρι καλεσμένων, στους οποίους οι μαθητές δίνουν διάφορες λέξεις και εκείνοι αφηγούνται μια ιστορία.

Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 11 θα βρεθούν στη σκηνή του Ιδρύματος οι Νίκος Βατόπουλος (δημοσιογράφος) – Τεύκρος Μιχαηλίδης (συγγραφέας)  Φραγκίσκος Αλβέρτης (καλαθοσφαιριστής) και  Νίκος Πορτοκάλογλου(τραγουδοποιός).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3418579

Για παιδιά 9+

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206

210 3463333

“Μικροί σταχωτές εν δράσει!” στο Βυζαντινό Μουσείο

Στο  των δράσεων “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Κυριακή 29 Απριλίου προσκαλεί τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι βιβλιοδεσίας.

Παιδιά και γονείς θα μάθουν με αφορμή χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων. Στο τέλος θα ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί  στις 10:00 και στις 12:00 και σε κάθε εργαστήρι θα συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά.

Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9 507 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00).

Για παιδιά 8+

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22
2132139517

Park Games στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 11 το πρωί, παιδιά ετοιμαστείτε να περάσετε μια ευχάριστη και διασκεδαστική ημέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχοντας σε μια σειρά κινητικών και νοητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν παραδοσιακά παιχνίδια, δοκιμασίες σε στίβους άθλησης και ασκήσεις προσανατολισμού.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 6+  (έως 400 συμμετοχές)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού
2168091001

 “Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά” στη Βρεφική Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δ. Αθηναίων

Στο πλαίσιο της «Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018», η Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων,  το ιδιωτικό νηπιαγωγείο Το εργαστήρι και οι εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη σας προσκαλούν στον κόσμο του παραμυθιού “Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά” της Λιάνας Δενεζάκη την Κυριακή 29 Απριλίου στις 12:00.

Ο Μπαρτόλο φοράει ένα ζευγάρι μεγάλα κόκκινα, ολοστρόγγυλα, λεπτά γυαλιά, που όμως του δημιουργούν πολλά προβλήματα.Ο γάτος του ο Φίγκαρο δεν έχει όμως κανένα
πρόβλημα με τα γυαλιά του.Μια μέρα βρίσκουν μια κόκκινη κλωστή.Μήπως είναι η κόκκινη κλωστή των παραμυθιών; Αν ναι, σε τι περιπέτειες θα τους οδηγήσει;

Για παιδιά 4+

Βρεφική Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δ. Αθηναίων

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό,

Λάμψα και Τριφυλίας , Αμπελόκηποι

Citylab στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) συν-δημιουργεί με τα
παιδιά της Κυψέλης, με το διαδραστικό εργαστήριο τέχνης EΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πόλη & Τέχνη, το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου.

Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση του Citylab (Εργαστήριο για την αρχιτεκτονική της πόλης), κατά τη διάρκεια της οποίας 13 καλλιτέχνες-φοιτητές (ΑΣΚΤ) και 90 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή της Κυψέλης θα δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα με άξονα έμπνευσης το τρίπτυχο: Μνήμη, Ανισότητα, Στυλ. Αυτό το διαδραστικό εργαστήριο αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων του έργου ROCK, που έχουν στόχο να ενισχύσουν τις έννοιες της επικοινωνίας και του δημιουργικού διαλόγου αλλά και την έννοια της προσβασιμότητας των πολιτών σε νέους χώρους, νέες ιδέες και νέες συνεργασίες.

Η εκδήλωση αποτελείται από τρεις φάσεις:

1η) Στις 15 Απριλίου συλλέχθηκαν τα έργα ζωγραφικής από όσους κατέθεσαν προτάσεις με βάση τις θεματικές του εργαστηρίου.

2η) Τα έργα αυτά θα τοποθετηθούν σε μία διαδραστική έκθεση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και το διήμερο 27 – 28 Απριλίου, 90 παιδιά́ ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα κληθούν
να ερμηνεύσουν δημιουργικά, μέσα από την προσωπική σκοπιά τους, τα έργα των  καλλιτεχνών, ζωγραφίζοντας τις δικές τους «αναγνώσεις» και επι-κοινωνώντας τα
δικά τους μηνύματα.

3η) Στις 29 Απριλίου, μετά το πέρας της διήμερης δράσης, θα στηθεί έκθεση όλων των έργων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2018.

Η φόρμα συμμετοχής για τα παιδιά είναι εδώ

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα 113 61