Ποδηλατικός γύρος: Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης μας επιστρέφει (28-29/4)

Όσοι κάνουν ποδήλατο για χρόνια το γνωρίζουν καλά και όσοι από εμάς το δοκίμασαν, πλέον, το χρησιμοποιούν ως βασικό μεταφορικό μέσο.

Το ποδήλατο κερδίζει έδαφος στην Αθήνα και οι λόγοι είναι πολλοί. Λιγότερα έξοδα, καλύτερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση, βόλτες με υπέροχη θέα.

Έτσι, λοιπόν, και ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για άλλη μία φορά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον Ποδηλατικό γύρο της Αθήνας.

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο περιμένει όλους τους Αθηναίους και όχι μόνο.

Εκτός από τη συμμετοχή στις διαδρομές του 25ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, 13 χλμ & 3,5 χλμ  παιδιών και ΑΜΕΑ, οι κυρίες μπορούν να φορέσουν τα φορέματά τους, τις φούστες, τις γόβες τους και να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης συμμετέχοντας στο Skirt Ride, που έχει ως στόχο να τονίσει πως ποδήλατο στην πόλη σημαίνει τα καθημερινά μας – πάντα όμορφα – ρούχα, χαμόγελο, απλότητα, κέφι, πρακτικότητα, στυλ.

Μετά το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου, θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου Folding Challenge, ενός διασκεδαστικού ποδηλατικού αγώνα μόνο για διπλωτά ποδήλατα!
Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τη χαρά και το παιχνίδι στο ποδήλατο και να επιτρέψει σε όλους να γίνουν για λίγο αθλητές!

Όμως, και το Athens Bike Weekend, σε συνεργασία με το Mbike, πιστό στο ραντεβού του, θα σας περιμένει όλο το Σαββατοκύριακο, με δράσεις, παιχνίδια, έκθεση ποδηλάτων και ευκαιρίες για όλους να ανακαλύψουν και να χαρούν το ποδήλατο!

Θεωρώντας ότι το ποδήλατο έχει θετική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή, τη γενική υγεία και την ευεξία του ανθρώπου και με δεδομένο ότι η ποδηλασία είναι ένα πολύ αγαπητό άθλημα στη χώρα μας, ο Δήμος Αθηναίων ενθαρρύνει τους πολίτες να το χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και προτείνοντας ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Το infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ