9 υπέροχες καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα προσφέρουν στα παιδιά βιωματική μάθηση!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται πολύς λόγος για το αν θα πρέπει ή όχι τα παιδιά να μελετάνε και να διαβάζουν σχολικά μαθήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι γεγονός ότι πολλοί ισχυρίζονται ότι «Το καλοκαίρι τα παιδιά πρέπει να κάνουν επανάληψη την ύλη της τάξης τους… μία ωρίτσα διάβασμα την ημέρα…. όχι παραπάνω και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην επίδοσή τους του χρόνου».

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο μια φωτογραφία που έχει viral και δικαίως αναπαράγεται από πολλούς γονείς αλλά και δασκάλους. Τι απεικονίζει; 9 καλοκαιρινές δραστηριότητες οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αφομοιώσουν καλύτερα όλα όσα έμαθαν στο σχολείο την χρονιά που μας πέρασε. Προσοχή! Δεν πρόκειται για γραπτές ασκήσεις ούτε βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων αλλά αντιθέτως είναι βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια που ναι μεν χαλαρώνουν και διασκεδάζουν τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα τους δίνουν και σημαντικά μαθήματα.

Έχοντας κατά νου ότι οι καλοκαιρινές διακοπές  συμβολίζουν το ανέμελο παιχνίδι, την «τεμπελιά», την χαλάρωση και την διασκέδαση οι εν λόγω δραστηριότητες σίγουρα θα ενθουσιάσουν

Μηχανική: Χτίστε ένα φρούριο

Αστρονομία: Κοιτάξτε τα αστέρια

Βιολογία: Πιάστε τα τζιτζίκια

Γεωλογία: Πετάξτε πέτρες

Οικολογία: Σκάψτε για σκουλήκια

Λεξιλόγιο: Μάθετε νέα τραγούδια

Λογοτεχνία: Διαβάστε βιβλία