Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS – Έπεσαν σοβάδες σε σχολεία σε Xαλκίδα και Κέρκυρα – Τραυματίστηκε μαθητής

Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS – Έπεσαν σοβάδες σε σχολεία σε Xαλκίδα και Κέρκυρα – Τραυματίστηκε μαθητής

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς εν έτει 2022 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. 

Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο  αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτάκης – Επεσαν σοβάδες από την οροφή

Κλειστό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα παραμείνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτάκης εξ αιτίας ζημιάς που προκλήθηκε στην οροφή του κεντρικού κτηρίου. Η απόφαση λήφθηκε από το Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια, μετά τους σοβάδες που έπεσαν από το ταβάνι αίθουσας διδασκαλίας.

Μάλιστα χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το πρόβλημα με τις υποδομές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ενημέρωσε σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που έκανε ο Δήμος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην οροφή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, κατόπιν στατικού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης της οροφής, για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων. Όπως ενημέρωσε, ο Δήμος ήδη εκπονεί τις απαραίτητες μελέτες και αιτήθηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να γίνουν οι εργασίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Επιπλέον σημείωσε ότι, ως προσωρινή λύση, προτείνεται να εγκατασταθούν από τον Δήμο επιπλέον 4 προκατασκευασμένες αίθουσες μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών, πρόταση που βρήκε σύμφωνους τους συμμετέχοντες.

Μαθητής τραυματίστηκε στην Κέρκυρα από την πτώση σοβάδων

Ένας 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε χθες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου της Νότιας Κέρκυρας όταν έπεσαν στο πόδι του πλακάκια που ξεκόλλησαν από την τουαλέτα του σχολείου.  Ο μαθητής της Δ τάξης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται ράμματα.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση με τους γονείς να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες στο ίδιο σχολικό συγκρότημα είχαν πέσει σοβάδες σε αίθουσα του νηπιαγωγείου. Ο σύλλογος γονέων ενημέρωσε την δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ενώ συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκεται σήμερα στο χώρο. Για το θέμα αυτό την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποκτά μια επιπλέον παιδική λέσχη ανάγνωσης!

“Όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού μου επιλέγω… να ενημερώνομαι από πιο έγκυρη πηγή, τον παιδίατρό μου”

Γλυκά Νερά: Ανατροπή με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Το πρόσωπο που θα την μεγαλώσει από δω και στο εξής

Η επόμενη «Κυριακή στην Αθήνα» θα έχει γεύση από… αλάτι και πολλές εκπλήξεις