Αδερφός της 12χρονης είχε λιποθυμήσει από την πείνα στο σχολείο – Έλεγχος και τις απουσίες του παιδιού

Το σχολείο περνά σε νέα εποχή - Τι αλλάζει στα βιβλία, τα μαθήματα και τη ύλη των μαθητών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωνε η 12χρονη και τα υπόλοιπα 5 ανήλικα αδέρφια της.

Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες ζούσε η οικογένεια της 12χρονης, εκ των οποίων όλα τα παιδιά βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού υπό προστασία, ενώ μαρτυρίες ανθρώπων από σχολικό και γειτονικό περιβάλλον έρχονται στο φως, δίνοντας στοιχεία για τις δυσχέρειες που αντιμετώπιζαν τόσο στο σπίτι όσο και… στο σχολείο.

Αδερφός της 12χρονης είχε λιποθυμήσει από την πείνα στο σχολείο

Καιρός ακουγόταν ότι ένα από τα παιδιά είχε λιποθυμήσει, ωστόσο «Το Πρωινό» συγκέντρωσε μαρτυρίες που αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο παιδί που ήταν σε ανέχεια και δεν είχε να φάει δεν είχε λιποθυμήσει στο σπίτι αλλά στο σχολείο, μπροστά στα μάτια δασκάλων και συμμαθητών.

Μάλιστα ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε ζητώντας από το συγκεκριμένο σχολείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Ας μας πει κάποιος από το σχολείο, ας ενδιαφερθεί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι ένας μαθητής λιποθύμησε από την πείνα στο σχολείο; Και αν λιποθύμησε από την πείνα τι έγινε;

Δεν τον πήρε ένας καθηγητής να του πει αγόρι μου «γιατί λιποθύμησες» και του είπε το παιδί «κύριε έχω να φάω μέρες» και αν αυτό έγινε και κατάλαβαν ότι το παιδί λιποθύμησε από την πείνα τι έγινε παιδιά μετά;», είπε έντονα ο παρουσιαστής.

Το παιδί απουσίαζε συχνά από την τάξη

Για το γυμνάσιο του αγοριού γίνεται ΕΔΕ, ενώ το παιδί φαίνεται να είχε κάνει στην έκτη δημοτικού εβδομήντα απουσίες και να πηγαίνει στο σχολείο σε εβδομαδιαία βάση και όχι καθημερινή.

Άραγε κινήθηκε το σχολείο νομικά και στις αρχές σχετικά με τις απουσίες που είχε συγκεντρώσει το παιδί; Γνώριζαν τόσο στο σχολείο όσο και στην οικογένεια που πήγαινε το παιδί όταν δεν βρισκόταν τις πρωινές ώρες στον σχολικό χώρο;

Τα ερωτήματα πληθαίνουν και οι περισσότερες απαντήσεις δεν έχουν ακόμα δοθεί

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 12χρονης: Iερέας βάζει τέλος στις φήμες ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας «Γιατί στοχεύουν το ναό και εμένα;»

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 42χρονος ασέλγησε σε 14χρονη – Την πήγε σε ερημική περιοχή

Αγωνία στο Ρέθυμνο -15χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Καταγγελία σοκ από τον Θεοφάνους: “Καθηγητής στο εργαστήρι πείραζε τα παιδιά, τον κατήγγειλα και τώρα είναι μέσα”