Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Αγκυλογλωσσία: Μήπως το μωράκι σας γεννήθηκε με αυτό το μικρό ελάττωμα στη γλώσσα;

Αγκυλογλωσσία: Μήπως το μωράκι σας γεννήθηκε με αυτό το μικρό ελάττωμα στη γλώσσα;

Η αγκυλογλωσσία ή  κοντός χαλινός είναι μια κατάσταση κατά την οποία η γλώσσα προσφύεται με μια μεμβράνη στην βάση του στόματος, με αποτέλεσμα η γλώσσα είτε να μην μπορεί να κινηθεί καθόλου (συμπτωματική), είτε να κινείται σε περιορισμένο βαθμό (ασυμπτωματική).Ακόμη, υπάρχουν διάφοροι τύποι ανάλογα με την μορφή που έχει η αγκυλογλωσσία.
Εμφανίζεται αρκετά συχνά, σε ποσοστό περίπου 10%. Παρόλα αυτά, είναι μια κατάσταση η οποία δεν θα πρέπει να τρομάζει τους γονείς, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον παιδίατρο, συχνά και στο μαιευτήριο και διορθώνεται εύκολα. Όταν το μωρό είναι νεογέννητο αρκεί μια τομή του κοντού χαλινού, χωρίς καν αναισθησία. Αυτό θα του επιτρέψει να θηλάσει ικανοποιητικά, ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.