Άγρια επίθεση δέχθηκε 15χρονος μαθητής σε σχολείο της Καλλιθέας – Τι συνέβη

Άγρια επίθεση δέχθηκε 15χρονος μαθητής σε σχολείο της Καλλιθέας - Τι συνέβη

Ένας 15χρονος μαθητής έπεσε θύμα άγριας επίθεσης χθες το μεσημέρι στο προαύλιο του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας.

Πανικός στο προαύλιο του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Η φωτογραφία με το τρυματισμένο μάτι του 15χρονου μαθητή

Πανικός επικράτησε στο σχολείο όταν 15χρονος πήδηξε από τα κάγκελα της αυλής, εισέβαλε στο προαύλιο, αναζήτησε το 15χρονο θύμα και άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές στο πρόσωπο και το μάτι, έχοντας και σιδηρογροθιά (!).

Άναυδοι οι μαθητές έγιναν μάρτυρες του περιστατικού και ευτυχώς η επίθεση έληξε σε σύντομο διάστημα. Σοκαρισμένος ο 15χρονος μαθητής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παίδων”, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έφυγε για το σπίτι του.

Άγρια επίθεση δέχθηκε 15χρονος μαθητής σε σχολείο της Καλλιθέας - Τι συνέβη

Τι λένε οι μαθητές αυτόπτεις μάρτυρες

Ο καυγάς, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αφορούσε την κοπέλα του φερόμενου δράστη. Συμμαθητές του 15χρονου, που ήταν μπροστά στο περιστατικό  αναφέρουν πώς «το θύμα έσπρωξε την κοπέλα του παιδιού που τον χτύπησε, η κοπέλα το μετέφερε στο αγόρι της και εκείνος ήρθε στο 7ο Λύκειο. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα, ρώτησε ποιος είναι ο συγκεκριμένος και τον χτύπησε 2 φορές κάτω από το μάτι, μάλλον με κάτι μεταλλικό γιατί είχε ανοίξει το μάτι. Μετά τους χώρισαν τα υπόλοιπα παιδιά και έφυγε από το σχολείο».

Δεν υπήρχε καθηγητής στο προαύλιο και ο εξωσχολικός μπούκαρε ανενόχλητος

Όπως επισημαίνει ένας άλλος μαθητής του σχολείου, «την τελευταία ώρα του μαθήματος, το παιδί δέχτηκε μια επίθεση από έναν εξωσχολικό το οποίο σκαρφάλωσε τα κάγκελα και μπήκε μέσα στο σχολείο για μια παρεξήγηση που είχε γίνει. Δεν υπήρχε κάποιος καθηγητής στο προαύλιο εκείνη την στιγμή. Στη συνέχεια, μετά το χτύπημα, τον περιποιήθηκαν στο γραφείο και τον πήγαμε εμείς οι φίλοι του στο σπίτι».

Η ευθύνη των καθηγητών

Το ζήτημα της απουσίας καθηγητή από το προαύλιο είναι σημαντικό καθώς το συμβάν δεν θα είχε λάβει χώρα αλλά ακόμη και αν ο εξωσχολικός μπούκαρε όπως και να έχει στο σχολείο, δεν θα φτάναμε στο σημείο ο μαθητής να πέσει θύμα επίθεσης. Είναι υποχρέωση των καθηγητών να εκτελούν χρέη εφημερίας στο προαύλιο του σχολείου για να αποφεύγονται τόσο τραυματισμοί μαθητών όσο και περιστατικά επίθεσης.  Η αλήθεια είναι πως και μόνο η φυσική παρουσία του καθηγητή σε χώρο του σχολείου αποτρέπει την εμπλοκή μαθητών σε καυγάδες και επικίνδυνα παιχνίδια, γιαυτό και ο ορισμός των εφημερευόντων, μετά από εκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας του σχολείου, γίνεται, λόγω της σπουδαιότητάς του, στην πρώτη παιδαγωγική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, η οποία πραγματοποιείται πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο μαθητή μέσα στο σχολείο του

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του 15χρονου μαθητή. Μετά τις καταθέσεις των συμμαθητών αλλά και του θύματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη τον οποίο πλέον αναζητούν. Πρόκειται για ένα συνομήλικο του που αν και στην ηλικία της εφηβείας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.Ο εξωσχολικός ο οποίος εισέβαλε στο εκπαιδευτήριο, χτύπησε το θύμα στο πρόσωπο και του προκάλεσε τον τραυματισμό του, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κλοπές. Είναι παιδί οικογένειας ομογενών από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Παιδίατρος: “Γονείς, έμαθα ότι πετάτε τα self test των παιδιών, δεν τα κάνετε και λέτε ψέματα”

“Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ευτυχισμένη” – Η έκθεση μαθήτριας Γ’ Δημοτικού που κρίθηκε εκτός θέματος

Ηχηρό μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού έστειλε αυτό το σχολείο – Μαθήτριες έκοψαν τα μαλλιά τους και τα χάρισαν (φωτό)