Ηλιούπολη: 13χρονος δέχθηκε βίαιη επίθεση από συμμαθητές του – Η εξοργιστική απάντηση της Διευθ. Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Χωρίς τέλος τα περιστατικά βίας στα ελληνικά σχολεία, παρά τις προσπάθειες που προσπαθεί να κάνει το υπ. Παιδείας για να πατάξει τον σχολικό εκφοβισμό.

Πατέρας καταγγέλει: “Ο 13χρονος γιος μου δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του”

Η νέα υπόθεση bullying και ξυλοδαρμού αφορά έναν 13χρονο μαθητή Γυμνασίου της Ηλιούπολης που σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας του στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha, δέχθηκε άγρια χτυπήματα από μια παρέα μεγαλύτερων παιδιών που συστηματικά επιτίθενται σε παιδιά.

Όπως ανέφερε ο πατέρας η βιαιότητα των χτυπημάτων είναι τέτοια ώστε το παιδί θα χρειαστεί να παραμείνει για μια εβδομάδα κλινήρης για να αναρρώσει και να συνέλθει από το συμβάν.

Ο 13χρονος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του,  δέχεται bullying απο συγκεκριμένη ομάδα παιδιών από όταν ήταν στο Δημοτικό. Τώρα στο Γυμνάσιο, ο 13χρονος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο από μαθητή που ήρθε φέτος στο σχολείο και μπήκε στην συμμορία των ανηλίκων.

Ποινή – “χάδι” στον δράστη από την διευθύντρια του σχολείου

Η εν λόγω επίθεση έφτασε μέχρι το γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μπαμπάς  δεν έκανε τίποτα απολύτως τελικά, δίνοντας στο μαθητή που χειροδίκησε ημερήσια αποβολή.

«Θέλω να φύγει, ή αυτή ή το παιδί» αναφέρει οργισμένος ο πατέρας, που ήδη έχει υποβάλει μηνύσεις και στους γονείς των ανηλίκων και στη διευθύντρια.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Είναι προσωπικό θέμα μεταξύ… κολλητών, μην ασχολείστε

Αρνητική εντύπωση προκαλεί και η η απάντηση του προϊσταμένου της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που κληθείς να σχολιάσει το συμβάν είπε πως πρόκειται απλά για… προσωπικό θέμα, και πως τα παιδιά τσακώνονται επειδή οι πατεράδες τους είναι κολλητοί αλλά τώρα έχουν προβλήματα μεταξύ τους!Υποστήριξε πως έγινε ό,τι πρέπει από το σχολείο.

Τα περιστατικά βίας και το bullying μεταξύ ανηλίκων αυξάνονται δραματικά τόσο στην Ηλιούπολη όσο και σε γειτονικούς Δήμους, και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει πρωτοβουλία σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ώστε να αποφασιστούν δράσεις και πρωτοβουλίες για τη μείωση του φαινομένου.

Η καταγγελία του πατέρα