Αναλύτρια λόγου: «Δεν μας τα λέει καλά η μητέρα – Κρύβουν πράγματα» – Αποκαλύψεις σοκ για την οικογένεια

Θρίλερ στην Πάτρα: To post που προκαλεί ερωτηματικά ένα μήνα πριν από το θάνατο της Ίριδας

Την ώρα που η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στο θρίλερ με τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα και οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη, η Ευγενία Σαρρή, επαγγελματίας αναλύτρια Λόγου, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει το προφίλ των γονιών, μέσα από τις δηλώσεις τους.

Η Ευγενία Σαρρή είναι μέλος μιας διεθνούς ομάδας αναλυτών, που συμπεριλαμβάνει αστυνομικούς, πρώην πράκτορες του FBI, εγκληματολόγους, ψυχολόγους, ιδιωτικούς ερευνητές, υπό την καθοδήγηση του Πίτερ Χάγιατ, στο Κέντρο του οποίου φοίτησε για τρία χρόνια, αποκτώντας τον τίτλο της Αναλύτριας Λόγου.

Αναλυτικά όσα είπε η αναλυτρια λογου:

Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών, την οποία απ’ ό,τι είδα είχατε μελετήσει εξ αρχής, πότε καταλήξατε σε συμπέρασμα;

«Αμέσως μόλις μίλησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Μόλις άνοιξε το στόμα του και μίλησε, και εγώ και οι υπόλοιποι αναλυτές λόγου που τον άκουσαν, ήμασταν βέβαιοι πως αυτός ήταν ο ένοχος. Όχι από τη στάση του σώματος, αλλά απ’ αυτά που έλεγε. Αν η Αστυνομία αποδεχόταν να παίρνει την άποψή μας, θα είχε κλείσει πολύ πιο σύντομα την υπόθεση…».

Για τη «δική μας» υπόθεση, εδώ στην Πάτρα, με τα τρία νεκρά κοριτσάκια, έχετε βγάλει ετυμηγορία; Έχετε μια πρώτη εικόνα;

«Έχω πολλές ενδείξεις πως δεν τα λέει καλά η μητέρα… Είμαι επιφυλακτική, όμως, ακόμα. Δεν θα ‘θελα να προχωρήσω. Θα το κάνω, όταν θα έχω ολοκληρώσει τη μελέτη και ανάλυση των συνεντεύξεών της. Αρχές της εβδομάδας, θα είμαι έτοιμη να πω περισσότερα, πιστεύω».

Όπως μου λέτε, πάντως, η πρώτη ένδειξη που έχετε είναι μάλλον ανησυχητική. Σωστά;

«Ακούστε: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι μέχρι τώρα σε καμία απ’ τις συνεντεύξεις της δεν ακούω να λέει…’Δεν σκότωσα τα παιδιά μου. Δεν το έκανα εγώ’. Δεν το λέει. Το πρώτο που κάνει ο αθώος άνθρωπος είναι η άρνηση της κατηγορίας ευθέως, ο αθώος άνθρωπος χτυπιέται. Σε μια ώρα συνεντεύξεων λέει ‘δεν υπάρχει τίποτα’, δεν ακούω να λέει ‘δεν έκανα τίποτα’. Κι αυτό είναι ανησυχητικό. Γενικά ακούω και βλέπω πολύ ανησυχητικά πράγματα…».

Εννοείτε ανησυχητικά προς την κατεύθυνση ενοχής;

«Οι ενδείξεις είναι ότι και οι δύο γονείς κρύβουν πράγματα. Κι εκεί που η μητέρα λέει για το μωρό, κρύβει πράγματα. Και ο πατέρας κρύβει πράγματα, έτσι καταλαβαίνω… Εκεί που μιλάει γιατί έφυγε από το Νοσοκομείο και πέθανε το παιδί. Αποφεύγουμε, όμως, αν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία, να πούμε κάτι χειροπιαστό. Δεν είναι τελειωμένη η δουλειά μας. Στα συμπεράσματα λέω τι στοιχεία έχουμε ως τώρα. Και οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές… Φαίνεται ότι κρύβουν πολλά πράγματα».

Αυτό σας μοιάζει πιο ύποπτο, υποθέτω;

«Είμαι πεπεισμένη, αναλύοντας όσα λένε, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μας λένε. Κι όποιος δεν λέει πράγματα, έχει λόγο που το κάνει. Η περισσότερη παραπλάνηση δεν γίνεται λέγοντας ψέματα, αλλά κρύβοντας πράγματα. Γιατί κρύβοντας πράγματα είναι πιο εύκολο, προκαλεί λιγότερο στρες απ’ το να λες απευθείας ψέματα. Πιο εύκολο είναι να κρύψεις κάτι, απ’ το να κατασκευάσεις ένα ψέμα…».

Περιμένετε ότι μπορεί να σας καλέσει;

«Δεν νομίζω. Στο ελληνικό κράτος το βλέπω μάλλον απίθανο κάτι τέτοιο… Συλλέγουν στοιχεία δικά τους, έχουν τους δικούς τους τρόπους και τις δικές τους μεθόδους. Εμείς εστιάζουμε αποκλειστικά στο λόγο. Για παράδειγμα, άκουγα το πρωί να λέει η μητέρα…«έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς». Αυτή η φράση δεν σημαίνει πως τους φώναξε κιόλας. Και σήμερα άκουσα πως ένας γιατρός είπε ότι δεν τους φώναξε. Μια νοσοκόμα πήγε…».

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παραπλάνησης»

Διαβάστε το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ανάλυσης της κ. Ευγενίας Σαρρή, με βάση το α’ μέρος της συνέντευξης Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη στο Star.

-Αυτό που είναι απροσδόκητο στην στάση της μητέρας είναι η παντελής έλλειψη συναισθήματος, σε όλο αυτό το τμήμα της συνέντευξης, που μιλάει για τα τραγικά περιστατικά των θανάτων των δύο παιδιών της, τόσο σύντομα μετά τον θάνατό τους. Η μητέρα φαίνεται να έχει διαχειριστεί τα τραγικά συμβάντα, κάτι που είναι απροσδόκητο.

Εξ’ ίσου απροσδόκητη είναι η χρήση του ρήματος «κατέληξε», όταν μιλάει για τον θάνατο των παιδιών της. Είναι επίσημη γλώσσα και δηλώνει απόσταση από το γεγονός, κάτι που είναι αναμενόμενο σε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά όχι από μια μητέρα, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Λείπει, παντελώς, ο σπαραγμός που είναι αναμενόμενος σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις, που για πολλούς είναι αδύνατον να ξεπεραστούν.

-Η προτεραιότητα της μητέρας είναι να δηλώσει πως τα παιδιά ήταν υγιέστατα. Θα μπορούσε αυτό να χρησιμεύει, για να μεταθέσει την ευθύνη στους θεράποντες γιατρούς.

-Η έμφαση που δίνουν και οι δύο γονείς στην ομαλότητα της οικογενειακής τους ζωής και ο τρόπος, που τονίζει η μητέρα τις πράξεις της, τις συγκεκριμένες ημέρες των θανάτων, είναι ενδεικτικές πως μάλλον συνέβαινε το αντίθετο.

-Η ανάγκη να πείσουν: Και οι δύο γονείς έχουν την ανάγκη να πείσουν, εκτός από την ομαλότητα της ζωής τους, και για το αιφνίδιο των περιστατικών. Παρέχουν πολλές πληροφορίες ιατρικής φύσεως. Έχουμε ως δεδομένο πως αυτή η συνέντευξη δίνεται, για να απαντήσουν σε κατηγορίες και σε υπόνοιες, που υπάρχουν εναντίον τους. Μέχρι στιγμής δεν είναι προτεραιότητά τους στην συνέντευξη να αρνηθούν, με αξιόπιστο τρόπο, την κατηγορία.

-Σημεία μέγιστης ευαισθησίας: Υπάρχει αφθονία σημείων μέγιστης ευαισθησίας. Είναι ανησυχητικός ο αριθμός τους και αποτελούν ισχυρή ένδειξη πως έχουν παραλειφθεί και αποσιωπηθεί πληροφορίες, για τα γεγονότα που πραγματικά συνέβησαν εκείνες τις ώρες.

-Αλλαγές στην γλώσσα και στους χρόνους των ρημάτων: Όταν αυτός που μιλά είναι ειλικρινής, μιλά για παρελθοντικά γεγονότα σε αόριστο χρόνο, είναι συνεπής ως προς τα λεγόμενά του και δεν χρησιμοποιεί πολλούς επιρρηματικούς προσδιορισμούς.

Οι γονείς είναι απόλυτα ικανοί να χρησιμοποιήσουν τον αόριστο χρόνο, όταν διηγούνται περιττές λεπτομέρειες και ιατρικές διαδικασίες, μιλούν, όμως, σε ενεστώτα σε συγκεκριμένα ευαίσθητα σημεία.

* Με βάση όλα τα προαναφερθέντα, αυτό το πρώτο τμήμα της συνέντευξης παρέχει πολλές ανησυχητικές ενδείξεις, σχετικά με την ειλικρίνεια των γονιών, και ιδιαίτερα της μητέρας. Eχουν αποσιωπηθεί πολλά γεγονότα και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παραπλάνησης. Βρίσκονται σε λειτουργία προσπάθειας επιβίωσης, αλλά δεν είναι ικανοί να εκφράσουν συναίσθημα προς τα παιδιά τους και να δηλώσουν αξιόπιστα, πως δεν προκάλεσαν τον θάνατό τους.

Πηγή: pelop.gr

Φίλη του ζευγαριού αποκαλύπτει – «Οι απόπειρες αυτοκτονίας και ο εκβιαστικός γάμος λόγω εγκυμοσύνης»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ», φίλη του ζευγαριού, που γνωρίζει πολύ καλά τόσο τη μητέρα των κοριτσιών, όσο και τον πατέρα τους, Μάνο Δασκαλάκη, θέλησε να μιλήσει, προκειμένου – όπως είπε – να βάλει «ένα λιθαράκι, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια όσον αφορά το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας».

Οι απόπειρες αυτοκτονίας και η ασφυκτική «αγάπη» στις σχέσεις της

«Ξέρω τη Ρούλα απ’ όταν ήταν παιδί. Μεγάλωσε με τη γιαγιά και τον παππού της. Η Ρούλα από παιδί έδειχνε μια προβληματική συμπεριφορά. Τα ήθελε όλα δικά της. Ήθελε την προσοχή. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ δύσκολο… Η Ρούλα και η αδελφή της έμεναν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, τους γονείς της μητέρας της. Δεν της έκανε κανείς παρατήρηση για τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά η φίλη του ζευγαριού, μιλώντας για την παιδική ηλικία της μητέρας των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια γυναίκα ανέφερε στην εφημερίδα πως «η Ρούλα είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας – την πρώτη, μάλιστα, σε μικρή ηλικία»:

«…Κάποια στιγμή, γνώρισε έναν νεαρό, τον οποίο υποτίθεται ότι ερωτεύτηκε. Μεταφορικά, ‘τον είχε πνίξει με τη συμπεριφορά της’. Τον παρακολουθούσε νύχτα – μέρα. Ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του. Ως χαρακτήρας ήταν εξουσιαστική και επιθετική. Αυτός αντιδρούσε και κάποια στιγμή τη χώρισε. Αυτή συνέχισε να το κάνει αυτό, του έστελνε συνέχεια μηνύματα, τον ‘βομβάρδιζε’. Τον ακολουθούσε στο γήπεδο, γιατί αυτός έπαιζε σε μια τοπική ομάδα. Η Ρούλα, την περίοδο που είχε προβλήματα με τον πρώην της, έκανε και μια δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά αυτό δεν οδήγησε σε επανασύνδεση».

«Στη συνέχεια», όπως είπε, «γνώρισε έναν άλλο άνδρα, τον Β., με τον οποίο και αρραβωνιάστηκε. Μάλιστα, μετακόμισε στο σπίτι των πεθερικών της, με τους οποίους έμεναν μαζί». Ο αρραβώνας αυτός, όμως, δεν κράτησε πολύ, όπως ανέφερε η γυναίκα:

«Έγιναν μεγάλοι καυγάδες και πολλές φασαρίες για τον τρόπο συμπεριφοράς της, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τη χωρίσει. Η Ρούλα στη συνέχεια αποφάσισε να παρακολουθήσει σεμινάρια διαιτησίας για να έχει κάποιο χαρτζιλίκι».

Η γνωριμία με τον Μάνο και η «ανεπιθύμητη» εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με όσα λέει το πρόσωπο-κλειδί, η Ρούλα γνωρίστηκε με τον σύζυγό της σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου: «Συναντήθηκαν σε ένα club της Πάτρας, στην Αγίου Νικολάου, έγιναν αμέσως ζευγάρι και σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ρούλα έμεινε έγκυος στην Τζωρτζίνα, Από τις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους, ο Μάνος Δασκαλάκης μετακόμισε στο σπίτι της γιαγιάς της Ρούλας…

Ο νεαρός, τότε 20-21 χρονών, δεν ήθελε αυτή τη γρήγορη εγκυμοσύνη, καθώς έλεγε ότι ήταν πολύ μικρός και ήθελε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Επενέβη μάλιστα η μητέρα του – πάντα, σύμφωνα με την «Μπαμ» – γιατί οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και προσπαθούσαν να πείσουν τη Ρούλα να μην κρατήσει το παιδί.

Της έλεγαν ότι ‘ο Μάνος δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας…’. Η Ρούλα του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Του είπε: ‘Ή θα με παντρευτείς ή θα σε κυνηγήσω στα δικαστήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται’.  Λίγο πριν από τη γέννηση της Τζωρτζίνας έκαναν πολιτικό γάμο. Δημιούργησαν μάλιστα ένα κοινό προφίλ, ‘Μάνος και Ρούλα Δασκαλάκη’, το οποίο αργότερα διέγραψαν και έκανε ο καθένας το δικό του. Εκεί άρχισαν να αναρτούν πολλές φωτογραφίες των ίδιων και των παιδιών τους…».

Όπως είπε η γυναίκα, το ζευγάρι, από τον πρώτο καιρό της συμβίωσής του, είχε πολλά προβλήματα: «Η Ρούλα θεώρησε ότι επειδή είναι μεγαλύτερη και έχει εμπειρία, μπορεί να περνάει το δικό της. Παράλληλα, εξέφραζε την αγωνία της μήπως της κάνουν μάγια για να χάσει το παιδί… Η Τζωρτζίνα, όταν γεννήθηκε, ήταν ένα πανέμορφο και υγιέστατο μωρό. Το ζευγάρι με το μωρό τους έμενε χωρίς να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η σπιτονοικοκυρά τους, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο από καρκίνο. Η γυναίκα ήταν ευκατάστατη, δεν είχε παιδιά και καθώς αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, τους είχε κάνει πληρεξούσιο για να διαχειρίζονται την περιουσία της».

Η αδυναμία των παιδιών στον πατέρα και η «ενόχληση» της μητέρα

«Η Τζωρτζίνα και η Μαλένα», τόνισε η γυναίκα, «είχαν φοβερή αδυναμία στον πατέρα τους, πράγμα που φαινόταν ότι ενοχλούσε τη Ρούλα. Τα δύο κορίτσια ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους, αλλά δεν ήταν τόσο κοινωνικά με τα άλλα παιδάκια. Πήγαιναν μάλιστα μαζί σε ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Πάτρα. Στο προσωπικό του κέντρου, φάνηκε περίεργη η συμπεριφορά των παιδιών», ανέφερε η ίδια.

Και προσέθεσε: «Όταν έβλεπα τη Ρούλα με την Τζωρτζίνα, το κοριτσάκι δεν μιλούσε ποτέ όταν της απηύθυνα το λόγο. Τη ρώταγα: ‘Τι κάνεις κοριτσάκι μου;’. Δεν μου απαντούσε. Περίμενε την έγκριση της μαμάς της και μίλαγε η Ρούλα αντί για την Τζωρτζίνα».

Η Μαλένα και η μήνυση των γονιών

«Το δεύτερο κοριτσάκι της οικογένειας, η Μαλένα, ήταν σαν άγγελος πραγματικός, πιο όμορφη κι από την Τζωρτζίνα», είπε η γυναίκα: «Παιχνιδιάρα, υγιέστατη, δεν είχε ποτέ κανέναν εξάνθημα. Η Ρούλα δεν μας είχε πει ποτέ ότι πάσχει από κάτι. Ανακάλυψε μόνη της ότι το παιδί είχε λευχαιμία. Μας είπε ότι ψηλάφισε τη Μαλένα, βρήκε ότι οι αδένες της ήταν διογνωμένοι, την πήγε στην παιδίατρο και αυτή τους έστειλε στην Αθήνα».

Η φίλη του ζευγαριού δήλωσε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο με τη Ρούλα, όταν η μικρή ήταν στο νοσομείο. Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν ότι μετά το θάνατο της Μαλένας, στην κηδεία της, η μητέρα του κοριτσιού έλεγε: «Ήρθαν αμέσως οι γιατροί. Προσπάθησαν πάρα πολλή ώρα να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας στην εφημερίδα, «η μητέρα εξέφρασε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει ένα ευχαριστήριο στους γιατρούς. Όταν αργότερα έμαθε ότι η Ρούλα και ο Μάνος έκαναν μήνυση για τον θάνατο της Μαλένας, της δημιουργήθηκε τεράστια έκπληξη».

Η γέννηση της Ίριδας και οι μεγάλοι καυγάδες

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, μετά τη γέννηση της Ίριδας ξεκίνησαν οι έντονοι καυγάδες μεταξύ του ζευγαριού: «Η Ρούλα έλεγε τότε ότι ο Μάνος έχει αλλάξει, ότι την κακομεταχειρίζεται, ότι θέλει να τη χωρίσει, ότι ξενοκοιτάει και θα του δείξω, θα του κάνω…».

Όπως περιγράφει, «την εβδομάδα του θανάτου της Ίριδας, το μωρό έμενε με την αδελφή και τη μητέρα της Ρούλας σε ένα εξοχικό που είχαν από τη γιαγιά της Ρούλας στην Κάτω Αχαγιά, 20 λεπτά έξω από την Πάτρα. Όταν ο Μάνος είχε φύγει από το σπίτι τους και της είχε πει ότι θα προχωρήσει σε διαδικασίες διαζυγίου, η Ρούλα ζήτησε επιτακτικά από την αδελφή της να επιστρέψει το μωρό. Την Παρασκευή γυρνάει το παιδί η αδελφή της από τη γιαγιά. Την Κυριακή το παιδί πέθανε…».

Η Τζωρτζίνα και τα χρήματα

Εντύπωση προκάλεσε στη γυναίκα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Μπαμ», «το γεγονός ότι όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο Ωνάσειο, η μητέρα βρήκε το κουράγιο να βάψει τα μαλλιά της και να περιποιηθεί τα νύχια της. Η ίδια επέμενε να πάρει την κορούλα της στο σπίτι τους».

«Από τη στιγμή που έπαθε το πρόβλημα η Τζωρτζίνα, είχαν μια μεγάλη εισροή χρημάτων, ενώ το κοριτσάκι έπαιρνε και όλα τα επιδόματα που δικαιούται μια μητέρα με παιδί τετραπληγικό. Τότε η Ρούλα είχε επιλέξει να απομονωθεί μαζί με την Τζωρτζίνα», κατέληξε η φίλη του ζευγαριού.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Ο αγώνας ζωής του 11χρονου Διονύση που επανασυγκολλήθηκε ο ώμος του – Η μαμά του συγκινεί

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή μητέρα και καθηγήτρια Αγγλικών