Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα 14 Μαρτίου

Τσολιά: "Για να μην κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε με την τρίτη δόση"

Πρωτοφανείς για τον μήνα Μάρτιο, χαμηλές θερμοκρασίες, υπό του μηδενός, αφήνει η κακοκαιρία «Φίλιππος»,  που έπληξε με σφοδρότητα κυρίως τα ορεινά χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Για συνθήκες παγετού στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής και στη Βοιωτία προειδοποιούν τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα 14 Μαρτίου

Το άρθρο διαρκώς ανανεώνεται

Περιφέρεια Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους Δημάρχους της Αττικής, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 14/3/2022, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική. Εξαιρούνται τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βιλίων και Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα προσβασιμότητας.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Τη διακοπή μαθημάτων, για την Δευτέρα  14/3/2022 σε όλες τις Σχολικές
Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία,
Γυμνάσια και Λύκεια ), εξαιτίας  της χιονόστρωσης των τελευταίων ημερών,
του παγετού και της ανάγκης προστασίας της ασφάλειας των μαθητών , λόγω
των μεταφορών από και προς τις κοινότητες στις σχολικές μονάδες του
Δήμου.

Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Οι σχολικές μονάδες λόγω του χιονιού που υπάρχει στα προαύλια αλλά κυρίως λόγω του ισχυρού παγετού θα παραμείνουν και αύριο Δευτέρα κλειστά.

Δήμος Καρύστου

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο λόγω παγετού και για την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρύστου θα παραμείνουν κλειστές. Κλειστός θα παραμείνει και ο Παιδικός σταθμός.

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου, εξαιτίας  της χιονόστρωσης των τελευταίων ημερών, του παγετού και της ανάγκης προστασίας της ασφάλειας των μαθητών , λόγω των μεταφορών από και προς τις κοινότητες στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Δ. Σκιάθου

Με απόφαση του Δημάρχου Σκιαθου Θοδωρή Τζούμα Αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Σκιάθου, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19

Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ανακοινώνει ότι αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός) που επικρατούν  σε ολόκληρη της περιοχή του Δήμου. Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Αρχών

Ρέθυμνο

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες Κουλούκωνα και Ζωνιανών και στην Κοινότητα Αγίου Μάμμα Δ.Ε. Γεροποτάμου, λόγω ψύχους και συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων.

Οροπέδιο Λασιθίου

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη “όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Παιδικός Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, λόγω χιονοπτώσεων – παγετού”.

Ανώγεια

Επίσης, με απόφαση του Δήμου Ανωγείων, κλειστά θα παραμείνουν όλες οι δομές εκπαίδευσης των Ανωγείων και αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου, λόγω του κρύου αλλά και του πολύ επικίνδυνου για τις μετακινήσεις, πρωινού παγετού.

Έτσι κλειστά θα μείνουν αύριο:

-Ο παιδικός σταθμός,

-Τα νηπιαγωγεία

-Το Δημοτικό σχολείο

-Το Γυμνάσιο Ανωγείων

-Το Λύκειο Ανωγείων

-Το ΚΔΑΠ

Για την Τρίτη 15 Μαρτίου η απόφαση θα ληφθεί αύριο το απόγευμα

Ποια θα λειτουργήσουν αργότερα

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία (1) ώρα αργότερα.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κοζάνη

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Κοζάνη θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9:15 το πρωί αύριο, Δευτέρα, 13 Μαρτίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί

Διαβάστε επίσης:

Ο αγώνας ζωής του 11χρονου Διονύση που επανασυγκολλήθηκε ο ώμος του – Η μαμά του συγκινεί

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή μητέρα και καθηγήτρια Αγγλικών

Αναλύτρια λόγου: «Δεν μας τα λέει καλά η μητέρα – Κρύβουν πράγματα» – Αποκαλύψεις σοκ για την οικογένεια