Αναρωτιέστε πώς θα κρατούν αποστάσεις οι μικροί μαθητές στο σχολείο; Τα κινεζάκια βρήκαν τη λύση!

Το πιο φλέγον ερώτημα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την άρση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονική ζωή είναι αναμφίβολα τι θα γίνει με τα σχολεία και δη με τα μικρά παιδιά, τα οποία δυσκολεύονται τρομερά να διατηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους προς αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πώς “απάντησαν” στον προβληματισμό αυτό στην Κίνα; Στο δημοτικό σχολείο Yangzheng στην Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα, το οποίο άνοιξε μόλις χθες για πρώτη φορά έπειτα από πολλές εβδομάδες αποκλεισμού, τα παιδιά κλήθηκαν στο εξής πρότζεκτ: Ζητήθηκε από τους δασκαλούς τους να φτιάξουν, με τη βοήθεια των γονιών τους, καπέλα του ενός μέτρου και να τα φορούν τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα του σχολείου, προκειμένου να επιβληθεί έτσι η ιδέα της απαραίτητης μεταξύ τους απόστασης.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν βλέπουμε τα παιδιά, πέρα από τα ευφάνταστα καπέλα φτιαγμένα από υλικά όπως χαρτόνι και μπαλόνια, να φορούν και μάσκες, αλλά και να κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά υποβάλλονται και σε τακτικές θερμομετρήσεις.

πηγή φωτο: cgtn.com