Γεραπετρίτης: “Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με τελευταία τα Δημοτικά, που εκεί υπάρχει ένα θέμα »

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων  και το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα λέγοντας ότι  «πλέον θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και το σχέδιό μας θα πρέπει να έχει δυναμικό χαρακτήρα. Θα κάνουμε δοκιμή και πειράματα, μέρα προς μέρα, βάσει όμως ενός πολύ αναλυτικού σχεδίου. Εάν χρειαστεί θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, εάν δηλ. δούμε ότι η απελευθέρωση στην κίνηση πολιτών δημιουργεί μεγάλες συγκεντρώσεις, θα επανέλθουμε σε ένα καθεστώς ελεγχόμενης συγκέντρωσης ή κίνησης».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και τους προβληματισμούς που διατυπώνουν τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία δήλωσε ότι «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των γονέων και της κοινωνίας για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Όμως θα πρέπει να επανέλθουμε στη ζωή μας και για τη γενικότερη στάση. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και αυτές που επλήγησαν από την πανδημία, βρίσκονται στο στάδιο μετάβασης στην ομαλότητα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί, εάν τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέπουν, να μην επανέλθουμε στο καθεστώς της φυσικής εκπαίδευσης, η οποία έχει να κάνει και με την ψυχική ισορροπία των παιδιών, με την κοινωνικότητα και εν τέλει με ένα καθεστώς ισότητας στην γνώση.

Και αυτό γιατί, παρά την απογείωση της τηλεκπαίδευσης, εξακολουθούν να υφίστανται εγγενείς ανισότητες που ως εκπαιδευτικός δεν τις δέχομαι. Βεβαιώνουμε ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά με τελευταία τα δημοτικά, που εκεί υπάρχει ένα θέμα και θα το δούμε στο χρόνο του».