Anima Summer Camp 2019: Ένα εναλλακτικό θερινό πρόγραμμα για παιδιά που αγαπούν τις τέχνες

Οι μαθητικές υποχρεώσεις των παιδιών μας τελειώνουν σε λίγες ημέρες. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να περάσουν όμορφα τις ημέρες του καλοκαιριού, πριν τις οικογενειακές διακοπές, από ένα δημιουργικό και γεμάτο φαντασία καλοκαιρινό πρόγραμμα;

Μετά το καλλιτεχνικό Camp Καλοκαίρι 2018, ο Χώρος Τέχνης «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β» οργανώνει για το φετινό καλοκαίρι το Anima Camp 2019!

Το φετινό summer Camp του Χώρου Τέχνης «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β», απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 12 ετών και εστιάζει στα Εικαστικά, στο Stop Motion Animation και το Κινούμενο Σχέδιο!

Από τις 17 Ιουνίου και, για περίπου έναν μήνα, μέχρι τις 19 Ιουλίου τα παιδιά θα απασχολούνται σε έναν υπέροχο χώρο γεμάτο μοναδικές ζωγραφιές, ιδιαίτερες κατασκευές και… animation!

Σκοπός και πρόγραμμα του Anima Camp 2019

anima camp 20193

Το καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Anima Camp 2019 δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν με τη ζωγραφική, το λόγο, τον ήχο και την κινούμενη εικόνα.

Οι ημέρες ξεκινούν με το θέμα κάθε εβδομάδας, μέσω προβολών και διηγήσεων, και μετά τα παιδιά βουτούν στη φαντασία χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών και τεχνικών στο εικαστικό εργαστήριο.

Μέσα από τη ζωγραφική τα παιδιά θα δημιουργήσουν ομαδικά και προσωπικά έργα, διαφορετικούς κόσμους και τοπία, θα κατασκευάσουν ανθρώπινους χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, θα φτιάξουν μάσκες και άλλες κατασκευές.

Θα εξερευνήσουν, επίσης, τη σχέση της εικόνας με τον λόγο και τον ήχο για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία stop motion animation με συνδυασμό πλήθος τεχνικών.

anima campa 20192

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές λειτουργιές του σεναρίου, των ρολών, των διαλόγων, των σκηνικών, των ήχων και της κατασκευής χαρακτήρων-κουκλών.

Όλες οι θεματικές ενότητες ολοκληρώνονται στο εργαστήριο animation, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δουν πώς ο λόγος και η εικόνα μπαίνουν σε κίνηση, κατανοώντας τις τεχνικές του stop motion και του κινούμενου σχεδίου.

Τα πρωινά στο Anima Camp 2019 

Η μέρα ξεκινάει με παιχνίδι και ελεύθερο θέμα, επιστρατεύοντας τα στα υλικά του εικαστικού εργαστηρίου. Στη συνέχεια τα παιδιά και οι εκπαιδευτές τους επικεντρώνονται στο θέμα της εβδομάδας, ζωγραφίζουν και κατασκευάζουν αντλώντας έμπνευση από αυτό.

Φτιάχνουν ομάδες και συνεργάζονται, παίζουν στον ελεύθερο χρόνο με τα επιτραπέζια ή τα κινητικά παιχνίδια που βρίσκονται στον χώρο, διαβάζουν κόμικς και βλέπουν ταινίες animation.

anima camp 2019

Ο χώρος Τέχνης “Μανδραγόρας 32Β”

Στον λόφο του Ιππίου Κολωνού στο κέντρο της Αθήνας, Μεγίστης Λαύρας 32Β, στεγάζεται ο χώρος τέχνης Μανδραγόρας 32Β.

Πρόκειται για ένα διώροφο πολυ-μορφικό κτήριο με μια αυλή στο εξωτερικό τμήμα και ένα εσωτερικό αίθριο. Το εικαστικό εργαστήριο βρίσκεται στο ισόγειο και επικοινωνεί απευθείας με την αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να έχουν διάφορες δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο.

Στον υπόλοιπο ισόγειο χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάσουν ή να δουν ταινίες animation μετά το τέλος των ημερήσιων δραστηριοτήτων.

Στο υπόγειο βρίσκεται, επίσης, το εργαστήριο του stop motion animation και δίπλα σε αυτόν ένας επιπλέον χώρος δραστηριοτήτων με πρόσβαση στο κυλικείο.

anima camp 20196

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η εβδομάδα: Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Ιουνίου
Κατασκευή κούκλας stop motion animation

“Οι μικρότεροί μας φίλοι”

Τα παιδιά θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν κούκλες με ποικιλία υλικών και σε διαφορετικά μεγέθη. Θα φτιάξουν ήρωες από ύφασμα, χαρτόνι, πλαστελίνη και πηλό, θα δημιουργήσον την ιστορία τους δίνοντας φωνή και φτιάχνοντας διαλόγους. Στο εργαστήριο του stop motion animation θα μάθουν πώς να κινούμε τις κούκλες, για να περπατάνε, να τρέχουν και να μιλάνε.

2η εβδομάδα: Δευτέρα 24 – Παρασκευή 28 Ιουνίου
Εργαστήριο ζωγραφικής και CutOut Animation

“Στα μακρινά μεγάλα δάση”

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το χρώμα, την τεχνική του και τις ποικίλες μορφές της ζωγραφικής. Θα σχεδιάσουν και θα ζωγραφίσουν με τέμπερες, ξυλομπογιές και μελάνια σε μικρές αλλά και μεγάλες επιφάνειες χαρτιού.

Θα κόψουν και θα κολλήσουν σχήματα από διάφορα υλικά. Θα δουν φωτογραφίες από παράξενα φυτά και δέντρα, που θα αποτελέσουν έμπνευση για ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο με πεδιάδες, δέντρα, ποτάμια, καταρράκτες, φυτά χαμηλής βλάστησης που θα πάρει τη μορφή ενός κινούμενου τοπίου στο εργαστήριο του Stop Motion Animation.

3η εβδομάδα: Δευτέρα 1 – Παρασκευή 5 Ιουλίου
Ζωγραφική σε τρεις διαστάσεις

“Η δική μας πόλη”

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα φτιάξουν μια διαφορετική γειτονιά, σε μια διαφορετική πόλη. Θα χρησιμοποιήσουν πεπιεσμένο χαρτί και άλλα φυσικά υλικά για να φτιάξουν αντικείμενα και γλυπτά. Ξύλο και plexiglass, αλουμινόχαρτο και σύρμα, φύλλα και κλαδιά, πηλός και πλαστελίνες μαζί με χρωματιστά χαρτόνια θα είναι τα υλικά αυτής της εβδομάδας. Τα παιδιά θα χρωματίσουν τα γλυπτά και τις κατασκευές τους.

Θα σκεφτούν τους ήχους της πόλης, θα τους μιμηθούν με τις φωνές μας και με αυτούς θα ζωντανέψουν τις κατασκευές τους μέσα στο εργαστήριο του Stop Motion Animation.

4η εβδομάδα: Δευτέρα 8 – Παρασκευή 12 Ιουλίου
Κατασκευές και κολλάζ

“Το Ταξίδι”

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν υλικά γλυπτικής για να φτιάξουν μεταφορικά μέσα της φαντασίας τους από διαστημόπλοια, αυτοκίνητα και λεωφορεία μέχρι τεράστια ζώα.

Θα τα χρωματίσουν με λαδοπαστέλ και τέμπερες και θα τα ντύσουν με χρωματιστές πλαστελίνες ετοιμάζοντας τα για το ταξίδι τους. Στο εργαστήριο του stop motion θα τους δώσουν ταχύτητα και θα δημιουργήσουν παράξενους ήχους για να δώσουν έμφαση στην κίνησή τους.

5η εβδομάδα: Δευτέρα 15 – Παρασκευή 19 Ιουλίου
Εργαστήριο ανάγλυφου CutOut Animation

“Είναι ωραία η θάλασσα!”

Τα παιδιά κάνουν βουτιά στον υποβρύχιο κόσμο! Θα εμπνευστούν βλέποντας φωτογραφίες από κοραλλιογενείς υφάλους, πολύχρωμα πλάσματα της θάλασσας, όλων των μεγεθών και των σχημάτων!

Θα αφήσουν τη φαντασία τους να πλάσει τους δικούς τους υποβρύχιους κόσμους και θα στήσουν ένα ξεχωριστό πάρκο με παιχνίδια φιλόξενο για κάθε πλάσμα.

Με υλικά τις πλαστελίνες και τους πηλούς, τις χρωματιστές διαφάνειες πάνω στα ζωγραφισμένα και κομμένα χαρτόνια θα ζωντανέψουν ένα υποθαλάσσιο πάρτι με την τεχνική του cutout animation.

anima camp 20199

Στοιχεία – Πληροφορίες

Διοργάνωση: Χώρος Τέχνης Μανδραγόρας 32Β

Διεύθυνση: Μεγίστης Λαύρας 32Β, Κολωνός / Αθήνα

Διάρκεια: 17 Ιουνίου ως 19 Ιουλίου 2019 – Δευτέρα ως Παρασκευή 08:00 ως 15:00

Κόστος συμμετοχής:  60€ ανά εβδομάδα

Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν μαζί τους φαγητό σε αεροστεγή δοχεία καθώς και χυμούς. Μεταξύ των δραστηριοτήτων θα γίνονται διαλείμματα ξεκούρασης και φαγητού. Στο χώρο υπάρχει κυλικείο με ψυγείο για τη φύλαξη τροφής.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά μπορούν να φέρουν σνακ και φαγητό από το σπίτι, κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία.

Επικοινωνία: 2111154780 / 6958543766 / info@mandragoras32b.gr

Πληροφορίες: https://mandragoras32b.gr