Επιστρέφουν στις 10 Ιανουαρίου στα θρανία οι μαθητές, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τη συνεδρίασή της.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με τρία τεστ κάθε εβδομάδα για όλους του μαθητές, ενώ θα γίνονται πέντε τεστ, όταν υπάρχει στην τάξη κρούσμα κορονωϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα με τρία self test την πρώτη εβδομάδα για όλα τα παιδιά, εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα, με πρώτο την Κυριακή.
Τη δεύτερη εβδομάδα δύο self test και αυτό το μέτρο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Εάν ένα παιδί έχει νοσήσει, θα μείνει καραντίνα 5 ημέρες και μετά θα επιστρέψει με αρνητικό rapid. Στη διάρκεια των ημερών αυτών, τα υπόλοι[α παιδιά, θα κάνουν κάθε μέρα self test.
Παράλληλα παραμένει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο ενός τμήματος στο 50+1% .
Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει παρουσία και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Διαβάστε επίσης:
Πόσες μέρες ζει η Όμικρον σε επιφάνειες του σπιτιού και το αυτοκίνητο; Πώς θα τη σκοτώσετε;
Όταν το παιδί δεν διαβάζει, δεν το κάνει από τεμπελιά
Πώς και πότε ανοίγουν τα σχολεία στην Ευρώπη – Τα πρωτόκολλα σε πέντε χώρες