Αρχική Αληθινές Ιστορίες Αντιεμβολιάστρια μαμά ρωτά πώς να προστατεύσει το 3χρονο παιδί της από την ιλαρά –και το ίντερνετ της απαντά!

Αντιεμβολιάστρια μαμά ρωτά πώς να προστατεύσει το 3χρονο παιδί της από την ιλαρά –και το ίντερνετ της απαντά!

Μετά τον 15χρονο που ζητούσε μέσω Facebook συμβουλές, για το πώς να εμβολιαστεί κρυφά από τους γονείς του, δεδομένου, ότι δεν του το επέτρεπαν, μία άλλη είδηση ήρθε χθες στο φως από μία μαμά που, ενώ αρνείται να εμβολιάσει το 3χρονο παιδί της, ζητά συμβουλές για το πώς να το προστατέψει από την ιλαρά.

Πιο συγκεκριμένα, η μαμά απευθυνόμενη στο γκρουπ «Vaccine Education Network: Natural Health Anti-Vaxx Community» ανάρτησε το εξής ερώτημα:

«Το 3χρονο παιδί μου δεν έχει εμβολιαστεί και αυτή τη στιγμή υπάρχει επιδημία ιλαράς στην πόλη μου. Θα το εκτιμούσα αν έχετε κάποια πρόταση για τα προληπτικά μέτρα που μπορώ να λάβω, προκειμένου να την προστατεύσω.»

Γεγονός είναι, ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει κατακλύσει τον δυτικό κόσμο είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για πολλές επιδημίες ασθενειών που επανεμφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Γεγονός είναι, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία άλλη ασφαλής μέθοδος που να μας προστατεύει από επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες, πέρα από τα εμβόλια.

Φαντάζεστε, λοιπόν, τι απαντήσεις έλαβε η παραπάνω μαμά από την διαδικτυακή κοινότητα, όταν το ερώτημά της κοινοποιήθηκε και εκτός της αντι-εμβολιαστικής ομάδας. Γιατί, η αλήθεια είναι πως, όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να γυρίσουν την πλάτη στην επιστημονική κοινότητα και τα στατιστικά και επιλέγουν να βάζουν τα παιδιά του σε κίνδυνο εξαιτίας της στενοκεφαλιάς τους… τι απαντήσεις περιμένουν να λάβουν σε τέτοια ερωτήματα; Άλλοτε με καυστικό χιούμορ και άλλοτε πολύ σοβαρά, άλλοι γονείς έδωσαν στην εν λόγω μαμά απαντήσεις όπως οι παρακάτω:

«Είναι 3 ετών και δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ; Αυτό είναι… Mεσαίωνας! Πάλι καλά που ζει μέχρι τώρα.»

«Μεταξύ μας… αυτό το παιδί δεν πρέπει να είναι και το αγαπημένο σου, σωστά;»

«Πόσταρε το ερώτημά σου στο Facebook. Και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην πας το παιδί στον γιατρό. Το Facebook είναι η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ πηγή ιατρικών πληροφοριών –ειδικά αναφορικά με την επιστήμη των εμβολίων. #ΟΘεόςΒοηθός.»

«Προληπτικά μέτρα; Μη δένεσαι και πολύ με αυτό το παιδί.»

«Αυτό το πράγμα που κάποιοι γονείς προτιμάτε ένα παιδί νεκρό παρά αυτιστικό…

Για την ιστορία: Είμαι υπέρ των εμβολίων. Και βέβαια ξέρω, ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό.»

Διαβάστε εδώ τα υπόλοιπα σχόλια και –προς Θεού- μη βάζετε ηθελημένα σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών σας.

πηγή: Bored Panda


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.