Αντιμετωπίστε το άσθμα του παιδιού με ομοιοπαθητική

Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο άσθμα εννοούμε μια αναστρέψιμη απόφραξη των αεραγωγών. Είναι μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από κρίσεις βρογχοσπασμού, που επιφέρουν δυσκολία στην αναπνοή. Το άσθμα αρχίζει σε ένα ποσοστό 80% μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων, ενώ σε ένα ποσοστό 34% αρχίζει από τον πρώτο χρόνο της ζωής. Σήμερα υπάρχει η τάση να διευρύνεται ο ορισμός του άσθματος, με αποτέλεσμα π.χ ένας επίμονος νυχτερινός βήχας στα παιδιά, να ονομάζεται άσθμα και να χορηγούνται τα διάφορα εισπνεόμενα φάρμακα.

Σύμφωνα με τη συμβατική ιατρική δεν υπάρχει ίαση για το άσθμα. Ένα παιδί με άσθμα θεωρείται ως χρόνιος άρρωστος και θα πρέπει να παίρνει εισπνεόμενα και άλλα φάρμακα για μακρά χρονικά διαστήματα ακόμα και όταν το πρόβλημα του είναι σε ύφεση.

Στην ομοιοπαθητική ιατρική το άσθμα είναι θεραπεύσιμο. Με την προσεκτική μελέτη της συμπτωματολογίας, όπως εξατομικευμένα εκδηλώνεται στο συγκεκριμένο ασθματικό παιδί, και αφού ληφθούν υπ’ όψιν η κληρονομικότητα, οι ψυχολογικοί παράγοντες και οι δερματικές καταστάσεις που πιθανόν να προηγήθηκαν του άσθματος, θα δοθεί το κατάλληλο (το όμοιο) ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy