Απίστευτο διδυμάκι έσωσε την αδελφή του στέλνοντας «σήμα κινδύνου» από την κοιλιά της μαμάς του

Απίστευτο διδυμάκι έσωσε την αδελφή του στέλνοντας «σήμα κινδύνου» από την κοιλιά της μαμάς του

Είναι απίστευτη ιστορία αδελφικής αγάπης μέσα από την κοιλιά της μαμάς τους. Ένα διδυμάκι κατάφερε να σώσει τη ζωή της αδελφής στέλνοντας σήματα δυσφορίας μέσα στην κοιλιά, οδηγώντας τους γιατρούς να προχωρήσουν σε τοκετό άμεσα και για τα δύο.

Η καρδιά του ενός μωρού άρχισε να  χτυπά δυνατά και να τρεμουλιάζει στο μόνιτορ, στις 31 εβδομάδες. Έτσι, οι γιατροί επενέβησαν και έφεραν στον κόσμο εκείνη και την δίδυμη αδελφή της πρόωρα.

Processed with VSCO with c1 preset

Ωστόσο, η καρδιά της μικρούλας ήταν εντάξει, χωρίς να συμβαίνει κάτι άσχημο. Ήταν το άλλο μωρό που είχε πρόβλημα και οι γιατροί πλέον «επαινούν» την μικρή Poppy που έσωσε τη ζωή της αδελφούλας της Winnie.

Η 28χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών, Leah McBride, ανέφερε: Οι γιατροί μας είπαν πως το μικροσκοπικό διδυμάκι έσωσε τη ζωή της αδελφής της.

Credits: Leah McBride/Facebook

Όπως φάνηκε από τους υπερήχους ο καρδιακός παλμός της Poppy ήταν έντονος κι έτσι, όταν οι γιατροί προχώρησαν στην καισαρική, διαπιστώθηκε, ότι ήταν εντάξει.

«Πιστεύουν, ότι έστειλε σήματα κινδύνου, επειδή ένιωθε πως η αδελφή της δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει, αν δεν γεννιούνταν», συμπλήρωσε.

Στις 21 εβδομάδες της κύησης τα δύο κοριτσάκια διαπιστώθηκε, ότι είχαν το σύνδρομο εμβρυο – εμβρυικής μετάγγισης. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από την εκτροπή της κυκλοφορίας του αίματος από το ένα έμβρυο (έμβρυο – δότης) στο άλλο έμβρυο (έμβρυο – λήπτης).

Παρά το γεγονός, ότι τους είπαν πως δεν υπήρχε πιθανότητα επιβίωσης για τα μωρά, μία επιτυχής επέμβαση αποκατέστησε την ισορροπία του αίματος.

Έτσι, κατάφεραν να φτάσουν στις 31 εβδομάδες, όταν η μικρή Poppy έστειλε τα σήματα κινδύνου και τα δύο μωράκια γεννήθηκαν πρόωρα. Παρόλο που ήταν το πιο μικροσκοπικό, ήταν απολύτως υγιές χωρίς πρόβλημα στην καρδιά.

Ωστόσο, η Winnie ήταν εκείνη που αντιμετώπιζε το πρόβλημα και γεννήθηκε με υποανεπτυγμένους πνεύμονες, με συνέπεια να μεταφερθεί σε νεογνολογική εντατική.

Credits: Leah McBride/Facebook

Υποβλήθηκε σε επέμβαση στις 14 ημέρες, ούτως ώστε να απελευθερωθεί από το υγρό στον εγκέφαλό της, πριν αναρρώσει υποδειγματικά.

Η Poppy παρέμεινες υγιής, ωστόσο, έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο για να πάρει βάρος. Η Winnie πήρε εξιτήριο 52 μέρες μετά, ενώ δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε και η Poppy.

Τώρα τα δύο κοριτσάκια είναι τριών ετών, χαίρουν άκρας υγείας και είναι οι καλύτερες φίλες, πέρα από αδελφές!

Credits: Leah McBride/Facebook

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Leah McBride/Facebook

Διαβάστε επίσης:

Η μέθοδος της «ιατρικής μαγειρικής» σύμμαχος στην προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία

Αερογέφυρα ζωής για 4χρονο κοριτσάκι – «Σφήνωσε» στραγάλι στον λαιμό του

6 χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που φέρνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα στη σκηνή και καθηλώνουν τους μικρούς θεατές