Απίστευτο: Έφηβη που δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος γέννησε ενώ ήταν σε κώμα

Η 18χρονη Ebony Stevenson στις 2 Δεκεμβρίου 2018 ένιωσε έντονη αδιαθεσία και πήγε στο κρεβάτι της να ξαπλώσει με τρομερό πονοκέφαλο. Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε σε κώμα από το οποίο ξύπνησε 4 ημέρες μετά, ενώ είχε γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Η απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Όλνταμ της Μ. Βρετανίας και αυτό που προκαλεί φοβερή εντύπωση είναι το γεγονός, ότι η Στίβενσον δεν είχε ιδέα ότι είναι έγκυος!

Παρόλο που η κοπέλα δεν είχε εμφανή κοιλίτσα ούτε η περίοδός της είχε διακοπεί, οι γιατροί είπαν, ότι το έμβρυο καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης «κρυβόταν», επειδή η νεαρή μητέρα πάσχει από μία σπάνια συγγενή ανωμαλία που ονομάζεται «δίκερος μήτρα». Πρόκειται για μια κατάσταση, κατά την οποία η μήτρα χωρίζει στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου, έτσι το έμβρυο μεγάλωνε στην «πίσω» κοιλότητα, χωρίς να υπάρχει κανένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης, μέχρι την ημέρα που η 18χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία, είχε αλλεπάλληλες κρίσεις στο μπάνιο του σπιτιού της και έπεσε σε κώμα.

Αιτία για τις κρίσεις ήταν η προεκλαμψία από την οποία υπέφερε η κοπέλα και, όταν οι γιατροί το ανακάλυψαν, είπαν στη μητέρα της ότι έπρεπε να της κάνουν κατεπειγόντως καισαρική –όπως και έγινε.

Έτσι, όταν στις 6 Δεκεμβρίου η κοπέλα ξύπνησε από το κώμα, είχε στην αγκαλιά της ένα υγιές κοριτσάκι. Φαντάζεστε, βέβαια, την έκπληξή της! Όπως η ίδια είπε στα μέσα ενημέρωσης: «Αισθανόμουν σα να είχα μια εξωσωματική εμπειρία. Ήταν απολύτως σουρεαλιστική!»

Η 18χρονη, η οποία είναι φοιτήτρια φυσικοθεραπείας, είπε ακόμα, ότι ανησυχούσε πως δεν θα μπορεί να δεθεί με το μωρό της, γιατί ήταν εντελώς απροετοίμαστη για τον ερχομό της, όμως «πιστεύω ότι είναι υπέροχη». «Ακούγεται απαράδεκτό τώρα, αλλά όταν μου την έφεραν ζήτησα να την πάρουν πίσω, γιατί ήμουν τόσο μπερδεμένη και βέβαιη ότι είχε γίνει κάποιο λάθος», εξηγεί η ίδια. «Αλλά η μαμά μου εξήγησε όσα είχαν συμβεί και έτσι έπειτα από λίγο μου έφεραν ξανά το μωρό μου, για να το κρατήσω σωστά στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά.»

Το μωρό, το οποίο η Ebony ονόμασε Elodie γεννήθηκε 3,5 κιλά και από το βάρος του οι γιατροί πιστεύουν, ότι ήρθε στον κόσμο τελειόμηνο, χωρίς η μαμά του να καταλάβει ποτέ τίποτα, γιατί όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν κοντά στην πλάτη της.

Σύμφωνα με τη μαμά της Ebony, η οποία έγινε γιαγιά από τη μια στιγμή στην άλλη, «Οι γιατροί είπαν ότι πρόκειται για ένα μωρό-θαύμα, καθώς οι γυναίκες με το πρόβλημα της κόρης μου, συχνά πασχίζουν να μείνουν έγκυοι ή να κρατήσουν μια εγκυμοσύνη μέχρι το τέλος. Πιστεύουν δε ότι λόγω των κρίσεων, το μωρό μετακινήθηκε και έτσι ξαφνικά έκανε ορατή την παρουσία του».

Τόσο η 18χρονη όσο και το μωρό παρέμειναν στο νοσοκομείο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε οι γιατροί τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπου η μικρούλα Elodie γνώρισε τους θείους της, ηλικίας 12, 8, 3 και… 2 ετών!

Η κοπέλα δήλωσε, ότι σκοπεύει να επιστρέψει στις σπουδές της τις επόμενες ημέρες, ενώ η μαμά της θα την βοηθά με την ανατροφή του μωρού. Για τον μπαμπά του μωρού δεν έχει γίνει απολύτως κανένας λόγος.

«Παρόλο που δεν είχα χρόνο να προετοιμαστώ, δεν θα άλλαζα όλα αυτά που έγιναν για τίποτε στον κόσμο! Είμαι τόσο χαρούμενη που ξυπνάω κάθε πρωί και την βλέπω και που περνάω την κάθε μου μέρα μαζί της, με αυτό το μικρό θαύμα!»