Απίθανα κουκλοθεατρικά βίντεο με διάσημους συγγραφείς ετοίμασε για όλα τα παιδιά η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Π.Φαλήρου

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Π.Φαλήρου κερδίζει τις εντυπώσεις με το έργο της και κυρίως με τον ενεργό της ρόλο στην ποιοτική ψυχαγωγία των παιδιών εν μέσω καραντίνας. Δεν ξεχνάμε, ότι στο lockdown της περασμένης Άνοιξης, ο Δήμος δημιούργησε μια εξαιρετική σελίδα με εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα μικρά μας.

Αυτή τη φορά, όμως, ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά, αφού η (κλειστή αυτές τις μέρες) παιδική βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε σε… στούντιο, στο οποίο γυρίζονται οι πιο ωραίες, κουκλοθεατρικές ιστορίες, με τη βοήθεια της ομάδας κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό»! Η εμπνευστής της εν λόγω δράσης και υπεύθυνη των Δημοτικών βιβλιοθηκών, Μαίρη Τρύφων, μίλησε για την τόσο ενδιαφέρουσα και ποιοτική αυτή πρόταση στο Infokids.gr:

«Σε συνεργασία με την ομάδα Κοκου-Μουκλό σκεφτήκαμε την εξής ιδέα: Η ιστορία ενός τυφλοπόντικα, ο οποίος μπαίνει στην παιδική βιβλιοθήκη. Έχει έρθει στο Φάληρο για να βρει έναν ξάδερφό του, αλλά του έχουν δώσει πληροφορίες για το Φάληρο όπως ήταν παλιά. Έτσι, ψάχνει ο καημένος να βρει έναν παγωτατζή, τον τροχονόμο, τον Φλοίσβο… αναφέρονται πολλά στοιχεία του Φαλήρου, τα οποία για να βρει τον βοηθάει ένας δημοσιογράφος, ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος, αναζητώντας τα μέσα σε βιβλία εξαίρετων συγγραφέων, εικονογράφων, ηθοποιών.

Στο βιντεάκι, λοιπόν, που βλέπουν τα παιδιά έχουμε τον τυφλοπόντικα που μιλάει με τον δημοσιογράφο και το επόμενο είναι η συνέντευξη του συγγραφέα στη βιβλιοθήκη. Σε αυτήν ο συγγραφέας μιλάει για το Φάληρο, για τις αναμνήσεις του εδώ κ.λ.π. Πρόκειται, λοιπόν, για συνεντεύξεις που μπορεί να παρακολουθήσει και ένας μεγάλος, π.χ. η συνέντευξη του Χρήστου Δημόπουλου έχει πολύ ενδιαφέρον! Το ίδιο και αυτή της Λήδας Βαρβαρούση, ενώ θα ακολουθήσει ο κ. Μανδηλαράς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα όλης της χρονιάς, αφού τα βιντεάκια αυτά θα μας κάνουν συντροφιά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έχουμε, λοιπόν, βγάλει μικρά βιντεάκια για μικρούς και για μεγάλους που τα παρακολουθεί κάποιος από το σπίτι όποτε θέλει».

Πάρτε μία γεύση από τα πρώτα επεισόδια

Κύριος Πετράν, επάγγελμα τυφλοπόντικας

Γνωρίζοντας τον κόσμο των παραμυθιών-Συνέντευξη με τον συγγραφέα Χρήστο Δημόπουλο

Δείτε το πρόγραμμα και μην χάσετε τις επόμενες βιντεο-συναντήσεις

Μάθετε περισσότερα στην σελίδα Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π.Φαλήρου.

Και μία ακόμα σπουδαία βιβλιο-δράση

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, μία ακόμα πρωτοποριακή δράση του Δήμου Π. Φαλήρου, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να γίνει αποστολή βιβλίων εντελώς δωρεάν από τη Βιβλιοθήκη Ενηλίκων σε μέλη που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτοικοι Π. Φαλήρου! Με ένα τηλέφωνο στη Βιβλιοθήκη μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά (21 0981 2390).