Απίθανο να μεταδώσουν κορωνοϊό τα παιδιά κάτω των 10 ετών

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών είναι απίθανο να μεταδώσουν κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής προέκυψε έπειτα από μακρόχρονες συζητήσεις σχετικά με τα σχολεία και την διασπορά του ιού. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, τα σχολεία οδηγήθηκαν σχεδόν αυτόματα στην τηλεκπαίδευση. Αυτό έγινε για να προστατευτούν τα παιδιά από τη νόσηση και τη διασπορά του ιού. Η τηλεκπαίδευση, όμως, έφερε νέες δυσκολίες και προβλήματα, γι’αυτό το άνοιγμα ξανά των σχολείων ήταν για πολλούς λυτρωτικό. Υπάρχουν, βέβαια, ακόμα πολλοί γονείς που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών.

Η ανησυχία αυτή είναι ακόμα πιο έντονη για οικογένειες που έχουν μέλη, τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο τα παιδιά να νοσούν ασυμπτωματικά. Τα νέα, λοιπόν, είναι θετικά:

Νέα μελέτη, την οποία δημοσιεύει το Healthline και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, υποστηρίζει, ότι τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν είναι όσο μολυσματικά πιστεύαμε. Οι επιστήμονες μελέτησαν παιδιά σε σχολικό περιβάλλουν και ανακάλυψαν, ότι δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στη διασπορά στα σχολεία. Βέβαια, έκαναν σαφές, ότι το ίδιο μπορεί να μην ισχύει για τα παιδιά στην εφηβεία.

Για την ακρίβεια, στα παιδιά ηλικίας 10 έως 19 ετών, ο κίνδυνος διασποράς βρέθηκε να είναι τρεις φορές μεγαλύτερος, όταν τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο μετά την τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, στα παιδιά 0 μέχρι 9 ετών δεν φάνηκε η ίδια τάση.

Το Ισραήλ μελέτησε τα στοιχεία αυτά μετά το άνοιγμα των σχολείων τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα σχολεία έκλεισαν ξανά δύο εβδομάδες μετά λόγω αύξηση των κρουσμάτων και όταν άνοιξαν, οι μελέτες συνεχίστηκαν. Στόχος των επιστημόνων ήταν να ανακαλύψουν τι ρόλο παίζουν τα σχολεία στη διασπορά και το συμπέρασμα έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, ότι τα πολύ μικρά παιδιά δεν συμβάλλουν ενεργά στην διασπορά του Covid-19.

Πηγή: moms.com