“Από την ηλικία των 9 ετών ήμουν θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου” εξομολογείται η Όπρα Γουίνφρεϊ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει μιλήσει για την προσωπική της ζωή και τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, όμως αυτή τη φορά προχώρησε σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση που καθήλωσε το τηλεοπτικό, καθώς και τον Πρίγκιπα Χάρι, με τον οποίον έκανε μια πολύ βαθιά συζήτηση για την ψυχική υγεία στη νέα της εκπομπή “The Me You Can’t See”.

Εκεί, λοιπόν, η πασίγνωστη παρουσιάστρια αποκάλυψε, ότι από πολύ μικρή ηλικία έπεφτε θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό της! “Στην ηλικία των 9 και 10 και 11 και 12 ετών έπεσα θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι είναι βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ, δεν είχα ιδέα πώς γίνονται τα μωρά, δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε. Και το κράτησα μυστικό”, αποκάλυψε η Όπρα στο ντοκιμαντέρ, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

“Ήταν απλά κάτι που αποδέχτηκα” συμπλήρωσε, λέγοντας ότι αυτή η εμπειρία της έμαθε, ότι “ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες”.

“Το να μπορεί κανείς να πει την ιστορία του, να ομολογήσει όλα όσα του έχουν συμβεί δυνατά, ότι ‘αυτό συνέβη σε μένα’, είναι ζωτικής σημασίας”, σημείωσε ακόμη η Όπρα Γουίνφρεϊ, ενώ ο Πρίγκιπας Χάρι τόνισε, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ να απευθύνεται κανείς σε ειδικό ψυχικής υγείας είναι σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας.

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, η 68χρονη έχει μιλήσει για τη ζωή στο σπίτι των παππούδων της, όταν ήταν μικρή, και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκεί, αφού ο παππούς της ήταν ιδιαίτερα κακοποιητικός και με εκείνη και με την γιαγιά της: “Με τη γιαγιά μου κοιμόμασταν μαζί. Ο παππούς μου ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, στην άλλη πλευρά του τοίχου. Μία νύχτα σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε στο δωμάτιο μας. Όταν ξύπνησα από τις φωνές, είχε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της γιαγιάς μου, προσπαθώντας να την πνίξει. Ακόμα θυμάμαι πόσο δυνατά ούρλιαζε”.

Η Όπρα είχε μια άγρια εφηβεία… Έκανες ανεξέλεγκτες παρέες με αγόρια, ενώ στα 14 έμεινε έγκυος από έναν φίλο της. Γέννησε ένα αγοράκι, το οποίο επειδή ήταν πρόωρο δεν κατάφερε να επιβιώσει…

Δεν απέκτησε ποτέ παιδιά.