Αποφυλακίζεται η μαμά που πριν από 30 χρόνια σκότωσε τα 2 νεογέννητα μωρά της

Αποφυλακίζεται η μαμά που πριν από 30 χρόνια σκότωσε τα 2 νεογέννητα μωρά της

Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί μία μητέρα, η οποία σκότωσε τα δύο νεογέννητα μωρά της. Ο Πόλα Σιμς από το Ιλινόι πέρασε περίπου τρεις δεκαετίες στη φυλακή, ωστόσο στα τέλη του 2021, τής αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό, ότι έπασχε από επιλόχειο ψύχωση, όταν συνέβησαν τα δύο περιστατικά.

Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν η γυναίκα είχε ισχυριστεί δύο φορές, ότι ένας κουκουλοφόρος απήγαγε τα παιδιά της. Σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην St.Louis Post Dispatch τον Μάιο του 1989, αναφέρθηκε, ότι η αστυνομία είχε βρει το πτώμα της έξι εβδομάδων Χέδερ σε έναν κάδο απορριμμάτν κοντά στον ποταμό Μισισιπή.

Ένας άνδρας που ψάρευε στον ποταμό αντιλήφθηκε κάποιον να κάνει κάτι περίεργο κοντά στον κάδο και όταν πήγε να δει τι συνέβαινε, το πρόσωπο αυτό τράπηκε σε φυγή.

Όταν κοίταξε μέσα, είδε το γυμνό σώμα νεός νεογέννητου κοριτσιού παγιδευμένου μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν ένα αποτύπωμα του ποδιού του μωρού, ενώ έλαβαν ένταλμα για το ιατρικό ιστορικό του παιδιού, της μητέρας και του πατέρα.

Κι έτσι διαπιστώθηκε, ότι επρόκειτο για την Χέδερ Σιμς. Η μητέρα, στις 29 Απριλίου 1989, είχε πει στην αστυνομία, ότι το παιδί της είχε απαχθεί, ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν στην εργασία του. Είχε αναφέρει, ότι ο απαγωγέας ήταν ένας άοπλος, κουκουλοφόρος, ο οποίος της έριξε γροθιά αφήνοντάς την αναίσθητη και έκλεψε την Χέδερ από το καλαθάκι της.

Το στοιχείο που «ξεκλείδωσε» την υποθεση

Υπήρχε όμως, ένα πρόβλημα στην ιστορία. Ήταν ακριβώς η ίδια που είχε πει λίγα χρόνια νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου 1986. Τότε η άλλη της κόρη, Λορελέι Μαρί είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη για 13 ημέρες. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα, αφότου δήλωσε την εξαφάνισή της στο δάσος κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

Για αυτόν τον θάνατο δεν υπήρξαν στοιχεία και αποδείξεις ικανές να αποδοθούν σε κάποιον κατηγορίες. Μόνο, όταν η αστυνομία ανακάλυψε, ότι η Πόλα Σιμς είχε κρύψει για κάποιες μέρες το πτώμα της Χέδερ στον καταψύκτη για κάποιες μέρες πριν το αφήσε στον κάδο.

Η Σιμς καταδικάστηκε πρωτόδικα σε θάνατο στις 30 Ιανουαρίου 1990 με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της Χέδερ. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η μητέρα κατηγορήθηκε και για τον θάνατο του άλλου τς παιδιού μετά τις έρευνες. Μετά την καταδίκη της ομολόγισε, ότι εκείνη σκότωσε τα παιδιά. Η αστυνομία δεν είχε αποδείξεις εναντίον του συζύγου της, Ρόμπερτ, με την οποίο πήρε διαζύγιο και κέρδισε την επιμέλεια του μεγαλύτερου γιου τους, Ράνταλ.

Το σκεπτικό της αθώωσης

Τον Νοέμβριο του 2019, η 60 χρονη σήμερα Πόλα Σιμς άσκησε έφεση, ισχυριζόμενη, ότι υπέφερε από επιλόχειο ψύχωση. Ο δικηγόρος της ήλπιζε να χρησιμοποιήσει έναν νέο νόμο για να ανατρέψει την υπόθεση. Το αίτημα ανέφερε, ότι ο νομος που πέρασε πέρσι στο Ιλινόι επέτρεπε την προσκόμιση αποδείξεων για επιλόχειο κατάθλιψη ή επιλόχειο ψύχωση κατά τη διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών.

Στο αίτημα αναφερόταν, ότι η Σιμς είχε δείγματα ψυχικής διαταραχής πριν από τους φόνους, τονίζοντας, ότι άκουγε φωνές πριν σκοτώσει τα παιδιά της.

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου υπέβαλαν το αίτημα, πήραν την απάντηση. Στις 28 Οκτωβρίου του 2022, σύμφωνα με το Associated Press, το δικαστήριο αποφάσησε την αποφυλάκισή της και μία ημέρα μετά η πόρτα της φυλακής άνοιξε για εκείνη.

Πηγή: Cafemom

Διαβάστε επίσης:

Το Infokids.gr χαρίζει δώρα στο μωρό των Χριστουγέννων 2022

Δίκη για το Μάτι: «Aυτό που νόμιζα καμένη κουρτίνα ήταν η μητέρα μου….Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε…»

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Mουσικής με γιορτινή μουσική στο Φουαγέ των Μουσών και πατινάζ στο Παγοδρόμιο!