Αποζημίωση – μαμούθ 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο Υπάτιος Πατμάνογλου εναντίον της οικογένειας Βακάκη για το δυστύχημα με την Πόρσε

Αγωγή, με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, κατέθεσε στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών η οικογένεια του Υπάτιου Πατμανόγλου, εννέα μήνες μετά το σοκαριστικό δυστύχημα με την Porsche στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με τέσσερις νεκρούς.

Αγωγή κατά της οικογένειας του οδηγού της Πόρσε

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η αγωγή στρέφεται κατά του του ιδιοκτήτη του οχήµατος, των κληρονόµων του θανόντος οδηγού, Γιώργου Βακάκη, και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η χρηµατική αποζηµίωση αφορά την πρόκληση ψυχικής οδύνης στους συγγενείς της Αποστολίας και του µικρού Παύλου, στις ζηµιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο, αλλά και στα προσωπικά αντικείµενα που υπήρχαν µέσα σε αυτό.

«Οι χρηµατικές αξιώσεις είναι οι συνηθισµένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» άτοµο από το οικογενειακό περιβάλλον του Υπάτιου Πατμάνογλου. Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 20 Φεβρουαρίου, αν δεν ζητηθεί αναβολή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, διόρισε πραγµατογνώµονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισµό της υπόθεσης. Μέχρι στιγµής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατµάνογλου ή αν θα κινηθούν µόνο σε ποινικό επίπεδο.

Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα η δικογραφία εστάλη από την Τροχαία στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες και τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του µαζί µε τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως δεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εµπλοκή άλλου ατόµου, η υπόθεση θα µπει στο αρχείο.

Θρήνος για τη μητέρα και το 3χρονο αγγελούδι που χάθηκαν τόσο άδικα από τη φονική Πόρσε

Το νήμα της ζωής για την Αποστολία και τον 3χρονο γιο της Παύλο κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα σε ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας που δύσκολα μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει Ο σύζυγός της, Υπάτιος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο θάνατος ήρθε με τη μορφή ενός σπορ γρήγορου αυτοκινήτου, από αυτά που και εκείνος θαυμάζει και θα ήθελε να έχει.

Γιατί ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, όπως λένε συγγενείς και φίλοι. Η φυσική ανάγκη του Υπάτιου τον ανάγκασε να σταματήσει σε πάρκινγκ. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε γρήγορα στις τουαλέτες, ενώ η Αποστολία με τον μικρό Παύλο έμειναν στο αυτοκίνητο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως όλα άλλαξαν στη ζωή του Υπάτιου, αφού έτσι ξαφνικά μια Πόρσε που στο τιμόνι της καθόταν ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο οδηγώντας στο θάνατο τέσσερις ψυχές.

«Το κλάμα μου δίνει δύναμη»

«Μόνο ο Θεός βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μόνο ο Θεός και ο πνευματικός σου», δηλώνει στη RealNews ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που παλεύει να προχωρήσει μπροστά, κουβαλώντας έναν άσβεστο πόνο με τη γλυκιά ανάμνηση του Παύλου και της Αποστολίας.

Αν δεν πιστεύεις ότι μετά τον θάνατο υπάρχει ζωή εκεί ψηλά, δεν μπορείς να το νιώσεις. Αν νομίζεις ότι μετά τον θάνατο τελειώνουν όλα αυτά και απλώς πάμε στο χώμα είναι όλα μάταια. Εγώ πιστεύω ότι η ψυχή πάει στον ουρανό. Το πιστεύω αυτό, το πίστευα και πριν. Τώρα με την οικογένειά μου το νιώθω ότι έχει συμβεί. Πονάω, κλαίω, αναπνέω αλλά το πιστεύω και είναι αυτό που με κρατάει δυνατό. Ότι η ψυχή ζει. Μόνο το σώμα είναι στο χώμα. Το κλάμα μου δίνει δύναμη. Το κλάμα με ανακουφίζει. Ο οργανισμός πρέπει να κλαίει για να αδειάζει για να ξαναβγείς στη ζωή πάλι δυνατός. Αν δεν ξεσπάσεις θα βγάλεις κάποιο πρόβλημα, κάποιο κουσούρι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην είσαι με την οικογένεια σου. Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μου ήταν αυτό».

Πρόσφατα δέχτηκε ευχές για τα γενέθλιά του από δεκάδες διαδικτυακούς του φίλους που, χωρίς να τον γνωρίζουν, βρίσκονται κοντά του για να του συμπαρασταθούν και να τον ζεστάνουν.

«Μαύρη ημέρα. Προσπαθούσα να γίνω χαρούμενος σαν να μην συμβαίνει τίποτα, να βγω έξω, να κάνω ότι ξεχνάω και να είμαι χαμογελαστός, έπαιζα θέατρο με τον εαυτό μου. Έλεγα μέσα μου να προχωρήσω, αλλά έχω έναν τεράστιο πόνο που με εμποδίζει να προχωρήσω, όμως το παλεύω. Ο θάνατος είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή και δυστυχώς ο πιο αληθινός».

Βρίσκει το κουράγιο να προχωρήσει με μικρά βήματα

Στην ερώτηση σχετικά με τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του και τα σχόλια όσων θεώρησαν ότι ήταν «αφύσικη» η ψυχραιμία του στην τηλεόραση, απαντά:

«Κι εγώ αν ήμουν ένας από αυτούς, τα ίδια θα έλεγα. Πριν μου συμβεί η τραγωδία, όταν έβλεπα κάποιον να μιλάει για ένα τροχαίο τα ίδια έλεγα. Τι να σου πω, ότι τους συγχωρώ; Άστο είναι μεγάλη λέξη. Καταλαβαίνω όμως την αντίδρασή τους. Να ξέρεις ότι δεν έχω συγκρουστεί με κανέναν από αυτούς. Σε κανέναν δεν απάντησα αρνητικά. Γιατί δεν το έζησαν. Αν μου έλεγες πριν το τροχαίο, Κυριακή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, αν μου έλεγες το Σάββατο:” Υπάτιε πηγαίνοντας στο χωριό σου στην Πτολεμαΐδα, αν έχανες γυναίκα και παιδί θα σκεφτόσουν μετά να μιλήσεις στις κάμερες και να είσαι ψύχραιμος;” Θα σου απαντούσα ούτε μια στο εκατομμύριο. Θα αυτοκτονούσα, θα έχανα τη ζωή μου εκείνη την ώρα. Αυτό όμως είναι τόσο δύσκολο πράγμα, που δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Πολύ το παρεξηγούν, αλλά δεν με πειράζει».

Θέλω να κάνω ένα ίδρυμα σαν το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Θέλω να κάνω ένα ίδρυμα να έρχεται δωρεάν ο κόσμος που πονάει από τα τροχαία. Να υπάρχουν μέσα ειδικοί και πνευματικοί, σαν μια μεγάλη αγκαλιά και αλληλοβοήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνω γιατί χρειάζεται χρηματοδότηση. Να κάνω κάτι σαν το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλον αυτόν τον πόνο που έχω θέλω να τον βγάλω σε δημιουργία. Δεν θα μείνω στην τραγωδία, θέλω να δω τι μπορώ να κάνω την επόμενη μέρα» εκμυστηρεύτηκε ο Υπάτιος Πατμάνογλου μιλώντας στη RealNews.