«Αρκούδα ορεινή»: Το τραγουδάκι του Αρκτούρου που θα αγαπήσουν όλα τα νηπιάκια (video)

Για μια «αρκούδα ορεινή που ‘χει σπίτι το βουνό και σκεπή τον ουρανό» τραγουδούν παιδιά από τα Ωδεία Νεάπολης και Συκεών, τα οποία συμμετέχουν στο πρώτο παιδικό τραγούδι που κυκλοφόρησε ο Αρκτούρος.

Η «Αρκούδα ορεινή» είναι ένα χαρούμενο παιδικό τραγούδι με θέμα την καφέ αρκούδα που στους στίχους, δίνει πληροφορίες για τους βιοτόπους της, τον χειμέριο ύπνο, την οικολογία και τη διατροφή της. Παράλληλα, στο ρεφρέν αναφέρονται οι δράσεις του Αρκτούρου για την καφέ αρκούδα, οι οποίες αποτυπώνονται στο βίντεο animation που συνοδεύει το τραγούδι.

Σκοπός του τραγουδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την καφέ αρκούδα μέσα από τον ψυχαγωγικό τρόπο ενός animated τραγουδιού, το οποίο θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα της οργάνωσης αλλά είναι διαθέσιμο και μέσα από το κανάλι του Αρκτούρου στο Youtube.

Η αρχική έμπνευση ανήκει στη Γεωργία Σάλιαρη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της οργάνωσης και δασκάλα κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών. Στην προσπάθεια συνέβαλε και ο ιδρυτής και διδάσκοντας του Ωδείου Νεάπολης Συκεών, Ανδρέας Καρακότας, ο οποίος προετοίμασε τη Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων και φιλοξένησε όλους τους συντελεστές στον χώρο του Ωδείου, για να γίνει η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση της χορωδίας.

Τραγούδησαν τα παιδιά από τα Ωδεία Νεάπολης και ΣυκεώνΚωνσταντίνα Αλμπάνη, Αναστάσης Δάνιου, Μαγδαληνή Θεοδωρίδου, Βασίλειος Καϊμάκης, Γεώργιος Καϊμάκης, Στεφανία Καλέ, Ηρακλής Καλές, Λουκάς Καλές, Έλλη Κανταζίδου, Δήμητρα Καραδήμου, Δέσποινα Καρακότα, Δήμητρα Ματζιούνη, Μαρίνα Ματζιούνη, Θοδωρής-Νεκτάριος Μαυρίδης, Μιχάλης Μπαλάκος, Ελευθερία Μπαλάκου, Φανή Μπαλάκου, Θεοφάνης Μποζαμπαλίδης, Μαρία-Χρυσή Νταβραντά, Ιωάννης Σαμπάνογλου, Παναγιώτα Σαμπάνογλου, Ελένη Σιβρίδη, Παρασκευή Σισμένογλου, Αναστασία Σκουλικάρη, Χαρίλαος Σπάνδος, Σταυρούλα Τσαγκαράτου, Ευαγγελία Τσακίρογλου, Νικολέτα Φιλιππάκη, Κρυσταλλία Χατζηκάλφα.

Aκούστε το υπέροχο τραγούδι

Ένα γιουκαλίλι ακούγεται μέσα από το δάσος…
Μία αρκούδα τραγουδάει…

Είμαι αρκούδα ορεινή
Αφήστε με να ζήσω εκεί
Τρέχω δίπλα στα ρυάκια
Σκαρφαλώνω στα δεντράκια.

Και συνεχίζει με λίγο παράπονο…

Σπίτι έχω το βουνό
και σκεπή τον ουρανό.
Τρώω μήλα με μανία
Δε μ’ αρέσει η φασαρία.

Η φωνή της τότε δυναμώνει, ενώνεται με φωνές παιδιών και με θάρρος τραγουδάει…

Κι άμα νιώσω απειλή
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι εκεί!

Διαβάστε επίσης:

Mπαμπάς Καρολάιν ξεσπά για Αναγνωστόπουλο: “Είναι θρασύδειλη νυφίτσα – Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία” (video)

«Το παιδικό βιβλίο σήμερα»: Μια εκδήλωση για την επαφή των παιδιών με τον κόσμο της λογοτεχνίας (22/2)

«Νόστιμη Γη»: Η βραβευμένη ταινία των μαθητών του 3ου Δημοτικού Πλωμαρίου – Δείτε την online