Αρχική Εκδηλώσεις Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου 2018: Οι εκδηλώσεις για τα παιδιά

Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου 2018: Οι εκδηλώσεις για τα παιδιά

Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου και επίσημα θα είναι η Αθήνα από σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου. Με το μήνυμα «Βιβλία Παντού», η πόλη θα βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η επιλογή της πρωτεύουσας της χώρας μας έγινε το 2016 από την Unesco, στηρίζεται στην χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ο σκοπός είναι η διοργάνωση ενός προγράμματος που θα επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις μας με το βιβλίο. Θα μας υπενθυμίσει, ότι η θέση του δε βρίσκεται στα ράφια, αλλά στα χέρια μας.

Η πόλη μας θα είναι, λοιπόν, το κέντρο της προσοχής των βιβλιόφιλων όλου του κόσμου με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Τα δε εγκαίνια θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ένας χρόνος με το βιβλίο στο επίκεντρο

Το κέντρο της Αθήνας γεμίζει γωνιές ανάγνωσης, ενώ μία φορά κάθε μήνα θα οργανώνεται λευκή νύχτα σε εξωτερικούς χώρους, ιδρύματα και βιβλιοθήκες. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε βιβλία, θα προσεγγιστούν από εθελοντές αναγνώστες, οι οποίοι θα τους μυήσουν στις χαρές και τα οφέλη του διαβάσματος. Ακόμα, ενέργειες θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία για να μειωθεί το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές και το εξωσχολικό υλικό.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Εκπαιδευτικά και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, έκθεση χαρακτικής, εικαστικά εργαστήρια και συζητήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης Οι ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη, μουσική, θέατρο και ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και το Μάιο στις Βιβλιοθήκες, τα Μουσεία, τους εκθεσιακούς χώρους και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών και δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα για τους δύο πρώτους μήνες της έκθεσης.

«Από το στόμα στο χαρτί και από το χαρτί στο στόμα!»

Δευτέρα 23 Απριλίου 

Παιδική Βιβλιοθήκη Στ. Λαρίσης, Δομοκού 2 - Σταθμός Λαρίσης

17:00-18:00 για παιδιά 6-9 ετών
18:15-19:15 για παιδιά 10-12 ετών

Αφήγηση ιστοριών από επιλεγμένο έντυπο υλικό με τη συνοδεία μουσικής από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Προφορική αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης. Μουσική (Κιθάρα, στίχοι τραγούδι): Φίλιππος Πλακιάς.

«Πολλές φορές κι έναν καιρό»

Παρασκευή 27 Απριλίου

17:00-19:00 Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλλίας - Αμπελόκηποι

Ανακαλύπτουμε τη μυστική συνταγή των παραμυθιών και με μαγικό βοηθό τη φαντασία μας, δημιουργούμε το δικό μας παραμύθι.
Σχεδιασμός / υλοποίηση: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 έως 10 χρόνων.

«Σας αρέσουν οι ρόλοι; Ελάτε να παίξουμε παρέα τις ιστορίες σας»

Δευτέρα 30 Απριλίου

17:00-18:30 Παιδική Βιβλιοθήκη Στ. Λαρίσης, Δομοκού 2 - Σταθμός Λαρίσης

Τα παιδιά χρησιμοποιούν την παντομίμα ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για να πουν ιστορίες από την καθημερινότητά τους, οι οποίες θα επενδυθούν με μουσική υπόκρουση. Με την μουσικοπαιδαγωγό Λεντίνα Γεωργαντζή & τη νηπιαγωγό και παιδαγωγό στην προσχολική ηλικία Νατάσα Μέγα.
Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και τους γονείς τους.

«Γύρω γύρω όλοι στη μέση το παιχνίδι…»

Τετάρτη 2 Μαΐου

17:00-18:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Στ. Λαρίσης, Δομοκού 2 - Σταθμός Λαρίσης

Παλιά ομαδικά παιχνίδια της ελληνικής γειτονιάς αναβιώνουν στην Παιδική Βιβλιοθήκη.
Για παιδιά από 5-10 ετών

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.