Αχαΐα: Μαθητές στοιβάζονται στα λεωφορεία για να πάνε σχολείο – Τι καταγγέλλουν γονείς

Κι ενώ η Αχαΐα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με μίνι lockdown, λόγω της εξαρσης του κορωνοϊού, μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία.

Όπως καταγγέλλουν γονείς των μαθητών που διαμένουν στα χωριά του δήμου Ερυμάνθου και του δήμου Δυτικής Αχαΐας,  επειδή τα σπίτια τους είναι αρκετά μακριά από το μέρος όπου βρίσκεται το σχολείο τους, αναγκάζονται καθημερινά να παίρνουν το λεωφορείο.

Σε αυτά όμως υπάρχει συνωστισμός, με δεκάδες επιβάτες να το χρησιμοποιούν για να πάνε από το χωριό τους στο αστικό κέντρο της περιοχής τους.

Για παράδειγμα ένα παιδί που στον δήμο Ερυμάνθου μένει στο Μάνεσι ή στα Λακκώματα, αναγκάζεται και παίρνει το λεωφορείο για τα Καλάβρυτα.

Το ίδιο γίνεται και για αντίστοιχες περιπτώσεις στην Δυτική Αχαΐα. Τα λεωφορεία είναι γεμάτα και οι μαθητές στοιβάζονται για να πάνε στο σχολείο τους και στη συνέχεια για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Γίνεται αντιληπτό, το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τους μαθητές και για τους γύρω τους σε εποχές πανδημίας. Κινδυνεύουν από διασπορά, όχι μόνο στα σχολεία τους, αλλά και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν.

Το όλο θέμα οδήγησε αρκετούς από τους γονείς να διαμαρτυρηθούν στους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς και ειδικότερα τα τηλέφωνα της δευτεροβάθμιας (τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά είναι γυμνασίου και λυκείου), πήραν «φωτιά».

Μέχρι ώρας δεν έχει δοθεί καμία λύση, όπως επισημαίνουν οι γονείς, ωστόσο ασκούνται πιέσεις προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ ή να αυξήσει τα δρομολόγια ή να βάλει λεωφορεία που να απευθύνονται μόνο σε μαθητές.

Πηγή: patrasevents.gr