Δ. Ιλίου: Επισκεφθήκαμε τις 4 ανακαινισμένες παιδικές χαρές και εντυπωσιαστήκαμε από τα παιχνίδια τους

Χαιρόμαστε όταν οι Δήμοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και αναλαμβάνουν δράση ώστε να ανακαινίσουν όσες περισσότερες παιδικές χαρές μπορούν ώστε οι λιλιπούτειοι δημότες να παίζουν και να διασκεδάζουν σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Στην παιδική χαρά το παιδί ξεκινά ανακαλύπτοντας το περιβάλλον, μέσα από τις αισθήσεις του. Σκαρφάλωμα, στροβίλισμα, αιώρηση είναι τα πρωταρχικά ερεθίσματα που το βοηθούν να αντιλαμβάνεται το σώμα του, σημείο κλειδί για την ανάπτυξή του!

Οι 4 παιδικές χαρές στολίδι του Δήμου Ιλίου

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις 4 πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 144.673,28 €.

Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην εγκατάσταση νέων οργάνων, τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων και την αντικατάσταση των παλαιών δαπέδων με νέα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και με ασφαλή υλικά για τα παιδιά, στις εξής παιδικές χαρές:

• Πάρκο Φοινίκων
• Αγ. Γεωργίου & Μεθοδίου, Παλατιανή
• Μανωλάδος & Σφακίων, Μιχελή
• Μεσολογγίου & Ηροδότου, Μιχελή

Οι δηλώσεις του Δημάρχου, Νίκου Ζενέτου:

«Οι επισκέψεις των παιδιών στις παιδικές χαρές είναι κάτι περισσότερο από διασκέδαση για αυτά. Τους επιτρέπει να ασκούν το σώμα τους, τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να κάνουν φίλους. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία για παιχνίδι, κάτι που είναι σημαντικό για την υγιή τους ανάπτυξη. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι τα παιδιά μας να παίζουν σε όμορφους, αλλά κυρίως ασφαλείς παιδότοπους, απολύτως πιστοποιημένους, με όλα τα μέτρα και μέσα προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου που, διαχρονικά, κάνουν αυτό το μέλημα πράξη και εμάς υπερήφανους για την ποιότητα των παιδικών χαρών μας».

Δείτε φωτογραφίες από την παιδική χαρά