Αχτίδα αισιοδοξίας για την 4χρονη που κατάπιε φιστίκι στην Κρήτη

Αχτίδα αισιοδοξίας για την 4χρονη που κατάπιε φιστίκι στην Κρήτη

Μία αχτίδα αισιοδοξίας έρχεται από το ΠΑΓΝΗ αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της 4χρονης Μαρίας από τη Σαντορίνη, η οποία από την περασμένη εβδομάδα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εξαιτίας ενός φιστικιού που κατάπιε και της «σφήνωσε» στο πνεύμονα.

Σύμφωνα με το cretapost, όλη αυτή την εβδομάδα το παιδί βρισκόταν σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Πριν από μερικές ώρες, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την «ξυπνήσουν» με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, «Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην εντατική». Πλέον το παιδί αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ωστόσο οι γιατροίτονίζουν πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.

Η σωτήρια αεροδιακομιδή

Θυμίζουμε, ότι το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (29/11) στη Σαντορίνη, όταν η μικρούλα Μαρία ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή, μπροστά στα μάτια των γονιών της, αφού είχε καταπιεί φιστίκια χωρίς να τα μασήσει καλά.

Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής για να μεταφερθεί το 4χρονο κορίτσι στην Κρήτη. Ο γιατρός της αεροδιακομιδής την διασωλήνωσαι άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ το ίδιο βράδυ υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Από την ημέρα εκείνη, αφού διασωληνώθηκε, οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια, με την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη.

Διαβάστε ακόμα:

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου!

Στρεπτόκοκκος Α: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για να προφυλαχθούμε από την λοίμωξη – Προσοχή στον πονόλαιμο

Αγωνία στην Κρήτη: Κοριτσάκι 2 ετών ήπιε χλωρίνη – Αρνούνται οι γονείς να του δοθεί θεραπεία