Μάχη ζωής για την 4χρονη Μαρία που κατάπιε φιστίκι – Κρίσιμες ώρες μετά από σοβαρή επιπλοκή

Μάχη ζωής για την 4χρονη Μαρία που κατάπιε φιστίκι – Αγωνία μετά από σοβαρή επιπλοκή

Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ξαφνικά η κατάσταση της υγείας του 4χρονου κοριτσιού που βρίσκεται διασωληνωμένη και σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η μικρή Μαρία παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια μετά από δύο μέρες που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι άμεσα, το βράδυ της Τρίτης (29/11) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της. Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη.

Η μικρή παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται πλέον κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που ζουν έναν εφιάλτη.

Μάλιστα, η αναπνευστική δυσχέρεια που εμφάνισε το παιδί από την πρώτη στιγμή ήταν τόσο σοβαρή που διασωληνώθηκε με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Διαβάστε επίσης:

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων

O Oswald The Lucky Rabbit επιστρέφει στην Disney 95 χρόνια μετά με ένα ολοκαίνουργιο μικρού μήκους animation

Πανικός στη Βουλή: 17χρονη μαθήτρια προσπάθησε να μπει με μαχαίρι