Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς – Μοιάζει ελληνική, εμπνευσμένη από παιχνίδι

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς - Μοιάζει ελληνική, εμπνευσμένη από παιχνίδι

Την λέξη της χρονιάς για το 2022 αποκάλυψε το Cambridge University και είναι εμπνευσμένη από ένα διαδικτυακό παιχνίδι.

Κάθε χρόνο, μια λέξη ανακηρύσσεται «λέξη της χρονιάς» και το 2022 το Cambridge University επέλεξε μια λέξη που μπορεί να ακούγεται ελληνική αλλά δεν είναι.

Συγκεκριμένα, το διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων Wordle αποτέλεσε την φετινή πηγή έμπνευσης. Σε αυτό, οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν λέξεις με 5 γράμματα και κυριάρχησε στο Διαδίκτυο την χρονιά που φεύγει.

Η λέξη της χρονιάς, λοιπόν, είναι η λέξη «Homer» και αναζητήθηκε πάνω από 79.000 φορές, με τις 65.401 αναζητήσεις να γίνονται στις 5 Μαΐου.

Εκείνη την μέρα ήταν η απάντηση του Wordle, εκνευρίζοντας τους παίκτες, που δεν κατάφεραν να την μαντέψουν, όπως αναφέρει το miragenews.com.

Τι σημαίνει Homer;

Η λέξη «Homer» είναι μια άτυπη αμερικανό-αγγλική λέξη για το «home run» στο Μπέιζμπολ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Cambridge Dictionary σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

Πολλοί ίσως σκέφτηκαν το όνομα του πρωταγωνιστή της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» ή το όνομα του αρχαίου Έλληνα ποιητή.

«Πολλοί παίκτες εκτός των ΗΠΑ δεν είχαν ακούσει ποτέ αυτή την λέξη», πρόσθεσε στην συνέντευξη τύπου. «Τεράστιος αριθμός παικτών εξέφρασε τον εκνευρισμό του στα social media και πολλοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν στην ιστοσελίδα του Cambridge University για να μάθουν περισσότερα για την λέξη».

«Ακόμα υπάρχει εκνευρισμένος για το Homer» δήλωσε σχεδόν ένα μήνα μετά.

Το Wordle Effect

Όπως το «Homer» έτσι και άλλες άτυπες λέξεις απασχόλησαν τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Wordle. Αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε Wordle Effect.

Ο αμερικανικός τρόπος που γράφεται το χιούμορ (humor και όχι humour που είναι γνωστό) είχε 30.000 αναζητήσεις στην ιστοσελίδα την ημέρα που ήταν η απάντηση στο Wordle, ενώ πιο ασυνήθιστες λέξεις, όπως το caulk (σφραγιστικό υλικό) και bayou (βάλτος) αναζητήθηκαν επίσης χιλιάδες φορές.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του, το Wordle αγοράστηκε από τους New York Times, και μέσω αυτού γνώρισε τον μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών στην ενότητα των παιχνιδιών της.

Το Cambridge University Press εκδίδει λεξικά για εκμάθηση αγγλικών από το 1995. Άρχισε να προσφέρει αυτά τα λεξικά εντελώς δωρεάν στο Διαδίκτυο το 1999 και τώρα είναι ο κορυφαίος ιστότοπος λεξικών μαθητών στον κόσμο, εξυπηρετώντας 2,6 δισ. προβολές σελίδων ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί έκαναν έκπληξη γενεθλίων σε μικρό κοριτσάκι – Το video της ΕΛ.ΑΣ που μας συγκίνησε

Κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την πρέμιερα της παιδικής ταινίας “Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος” στο Αθήναιον (27/11)

Κιβωτός του κόσμου: “Μας απομόνωναν, δεν μας τάιζαν” – Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως