Οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν 2 μηνών μωρό που έπαθε εισρόφηση (video)

Άγιο είχε ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών καθώς σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στην άμεση αντίδραση ενός οδηγού λεωφορείου και τεσσάρων γιατρών που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Πώς οδηγός λεωφορείου έσωσε 2 mηνων μωρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, όλα εκτυλίχθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας το πρωί της Πέμπτης, όταν ο οδηγός του λεωφορείου – που επέβαινε η μητέρα με το βρέφος – άρχισε να κορνάρει με μανία στους γιατρούς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο, καθώς παραμένουν εκτός νοσοκομείων ως ανεμβολίαστοι.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Open περιγράφοντας όσα έζησε: «Ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να κορνάρει συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι».

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας και τέσσερις από αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», σημείωσε.

Η κατάσταση της υγείας του μωρού

Το δύο μηνών μωρό, που έπαθε εισρόφηση την ώρα που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο λεωφορείο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Τα ύποπτα συμπτώματα της εισρόφησης

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άμεσα και έντονα, δηλαδή το παιδί να αρχίσει να βήχει αμέσως μετά την κατάποση, να δυσκολεύεται να εισπνεύσει ή και να μελανιάσει, οπότε και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πνιγμονής.  Συχνές επιπλοκές είναι η πνευμονία, ο πυρετός, επίμονος βήχας ή κρίση άσθματος, προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν έως και μέρες μετά το συμβάν.

Πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπισης της εισρόφησης

1.    Δώσε του χτυπήματα στην πλάτη
Ξάπλωσε το μωρό, με το πρόσωπο προς τα κάτω, πάνω στο βραχίονά σου, στηρίζοντας το κεφάλι του και το λαιμό του με το ένα χέρι. Κράτησε το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα. Δώσε του 5 σταθερά χτυπήματα στην πλάτη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, με τη βάση της παλάμης.

2.    Κάνε του 5 πιέσεις στο στήθος
Πιάσε το βρέφος σαν «σάντουιτς» με τα δύο σου χέρια και γύρισέ το ανάσκελα. Κράτησε το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα. Κάνε του 5 πιέσεις στο στήθος όπως στην τεχνητή αναπνοή, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

4.    Συνέχισε τα χτυπήματα στην πλάτη και τις πιέσεις στο στήθος  έως ότου το αντικείμενο αφαιρεθεί ή έως ότου το μωρό μπορέσει να αναπνεύσει.

5.   Αν το βρέφος χάσει τις αισθήσεις του,  ξεκίνησε τεχνητή αναπνοή.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί έκαναν έκπληξη γενεθλίων σε μικρό κοριτσάκι – Το video της ΕΛ.ΑΣ που μας συγκίνησε

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς – Μοιάζει ελληνική, εμπνευσμένη από παιχνίδι