Αυτή η μαμά βγάζει 500 ευρώ τον μήνα πουλώντας τα παιχνίδια των παιδιών της!

Η Natalie Reynolds, από το Hertfordshire της Αγγλίας, σταμάτησε να εργάζεται όταν έφερε στον κόσμο την δεύτερη κόρη της η οποία σήμερα είναι 20 μηνών. Τα οικονομικά της οικογένειας, όμως, άρχισαν να «δυσκολεύουν» και η Natalie άρχισε να αναζητά τρόπους για να συμβάλει κάπως στο οικογενειακό εισόδημα.

Την ίδια ώρα, η νέα μαμά παρατηρούσε, ότι το σπίτι της γέμιζε διαρκώς με πράγματα των παιδιών και παιχνίδια τα οποία σχεδόν δεν άφηναν στην οικογένεια χώρο για να κινηθεί. «Έχοντας πουλήσει στο παρελθόν διάφορα προσωπικά μου είδη στο eBay, αποφάσισα στον ελεύθερο χρόνο που είχα, να κάνω ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι και να έτσι να κερδίσω κάποια χρήματα. Δεν πίστευα, όμως, ότι θα είμαι τόσο τυχερή!», λέει η ίδια.

Τον προηγούμενο μήνα, λοιπόν, η Natalie πούλησε ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό πατίνι για 98 λίρες (110 ευρώ), ένα microscooter για 50 λίρες (55 ευρώ) και ένα μικρό σετ Sylvanian family για 20 λίρες (23 ευρώ).

«Όταν είδα τις δυνατότητες εσόδων που υπήρχαν ήξερα, ότι θα υπάρξουν και άλλες μαμάδες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Έτσι μέσω της σελίδας μου στο Instagram άρχισα να καλώ περισσότερους γονείς να κάνουν το ίδιο, να τους δίνω συμβουλές, αλλά και να συγκεντρώνω τα είδη που δεν χρησιμοποιούνται στο σπίτι και θα μπορούσαν να πωληθούν», συμπληρώνει η Natalie.

Προσθέτει δε, ότι, όπως οι περισσότεροι γονείς, είναι πολλές φορές συναισθηματικά συνδεδεμένη με τα παιχνίδια των παιδιών της, γι’αυτό πουλάει μόνο αυτά με τα οποία δεν παίζουν καθόλου πια. «Έχω ένα ξύλινο παιχνίδι από όταν ήμουν εγώ παιδί, το οποίο η μαμά μου έδωσε στις κόρες μου, και που το παίρνουμε μαζί μας παντού, όπου πάμε. Ε, αυτό δεν θα το πουλήσω ποτέ! Υπάρχουν ορισμένα αναμνηστικά, τα οποία κρατώ σε ένα κουτί, που είναι αρκετά. Ελπίζω να είμαστε καλά και να μπορούμε να φτιάχνουμε νέες αναμνήσεις.»

Με αυτό το σκεπτικό η Natalie αποφάσισε, ότι θα πουλήσει ορισμένα παιχνίδια των παιδιών και με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει, θα πάνε κάποια στιγμή οικογενειακώς στην Disneyland. «Οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε εκεί θα είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από ένα πατίνι με το οποίο τα κορίτσια δεν παίζουν πια!»

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που δίνει στους γονείς που θέλουν να πουλήσουν παιχνίδια των παιδιών τους; H Natalie δεν περιορίζεται σε μία: «Να είστε πολύ συγκεκριμένοι στην περιγραφή σας. Αντί να γράψετε ‘παιδικό παιχνίδι’ γράψτε αναλυτικά περί τίνος πρόκειται, τι μάρκα είναι και σε τι κατάσταση. Και βάλτε το σε δημοπρασία για 10 μέρες. Να έχετε στο μυαλό σας, ότι οι μάρκες όπως Disney πουλάνε πιο εύκολα. Επίσης, σκεφτείτε τι ‘παίζει’ τις μέρες εκείνες. Π.χ. τώρα που στο σινεμά παίζεται το Toy Story, τα παιχνίδια αυτά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Τέλος, μην ξεχνάτε να κρατάτε αρχείο με τις πωλήσεις σας, για να βλέπετε πόσο καλά τα πάτε και να βρίσκετε κίνητρο!»

Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του eBay, στο σπίτι μιας μέσης Βρετανικής οικογένειας υπάρχουν τουλάχιστον 35 ανεπιθύμητα παιχνίδια, τα οποία όλα μαζί μπορούν να ‘πιάσουν’ ακόμα και 171 εκατομμύρια λίρες. «Τα παιχνίδια αυτά μπορούν να βρεθούν σε νέα σπίτια, να κάνουν άλλα παιδιά χαρούμενα, αλλά και να σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε λίγα επιπλέον χρήματα!», καταλήγει η Natalie.

…και συμπληρώνουμε εμείς: Σας χαλάει;

Πηγή: familiesonline.co.uk