Αυτήν τη στιγμή αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα – «Δεν έχουμε άλλες επιλογές», λέει η μητέρα

Αυτήν τη στιγμή αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα - «Δεν έχουμε άλλες επιλογές», λέει η μητέρα

Αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα, καθώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, σύμφωνα με τη μητέρα. Οι γονείς ειδοποιήθηκαν ότι διακόπτεται η υποστήριξη – «Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου», λέει η μητέρα του 12χρονου Βρετανού.

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα να προσβάλλουν την απόφαση, οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

Το νοσοκομείο ηταν κατηγορηματικό

Μιλώντας στο Sky News η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, είπε ότι από το νοσοκομείο τους έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες επιλογές.

Και η ίδια όμως αναγνωρίζει ότι οι δυνατότητες στη Δικαιοσύνη έχουν εξαντληθεί: «Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του Άρτσι είχαν παλέψει νομικά ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και στις δύο προσφυγές πέτυχαν. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείο απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Ο Άρτσι είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη ο 21χρονος για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας – Είχε το κινητό της

Θάνατος 3χρονης στο Αγλαΐα Κυριακού: Γιατί “έσβησε” το αγγελούδι