Αυτό είναι το μοναδικό βρεφικό αξεσουάρ που με «έσωσε» όλο τον χειμώνα

Αν δεν έχεις γίνει γονιός, δεν μπορείς ποτέ να φανταστείς, ότι ένας βρεφικός υπνόσακος είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι κάτι καινούργιο ή μοντέρνο, όπως άλλα βρεφικά προϊόντα που κυκλοφορούν ανά διαστήματα στην αγορά και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι, όμως, ένα αξεσουάρ, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, που για 2-3 συνεχόμενους χειμώνες κυριολεκτικά… σε σώζει! Ειδικά αν είσαι από τους γονείς που… αγαπούν τον ύπνο.

Γιατί; Γιατί μπορεί να μην ζούμε στην πιο κρύα χώρα του κόσμου, όμως πιθανότατα μένουμε στα πιο κρύα σπίτια, δεδομένου, ότι στα περισσότερα η θέρμανση τα τελευταία χρόνια αποτελεί είδος πολυτελείας. Αυτό σημαίνει, ότι και το παιδικό δωμάτιο ενδέχεται να είναι πιο κρύο από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το μωρό που κοιμάται εκεί να χρειάζεται ένα καλό σκέπασμα. Και επειδή τα πολύ μικρά παιδιά, αδυνατούν να κρατήσουν πάνω τους όλη τη νύχτα την κουβέρτα ή το πάπλωμα, ο υπνόσακος, εξυπηρετεί τον… ιερό αυτόν σκοπό! Επιπλέον, το μωρό νιώθει καλά μέσα στον υπνόσακο –νιώθει την ασφάλεια που σε μικρότερα μωρά μπορεί να δώσει το φάσκιωμα. Και ένα μωρό που νιώθει καλά… κοιμάται καλά.

Όσο για τους γονείς –αυτοί κοιμούνται ακόμα καλύτερα, γνωρίζοντας, ότι το μωρό τους δεν κρυώνει μέσα στη νύχτα. Στο πρώτο μου μωρό, τον πρώτο χρόνο δεν είχα σκεφτεί να πάρω υπνόσακο. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσω έναν ολόκληρο χειμώνα άυπνη, αφού σηκωνόμουν κάθε λίγο και λιγάκι από το κρεβάτι για να τσεκάρω μη τυχόν και είναι ξεσκέπαστο! Πραγματικός εφιάλτης! Είχα απελπιστεί. Στο δεύτερο, όμως, με συμβούλευσε μια φίλη και… κυριολεκτικά με έσωσε!

Από το πρώτο κιόλας βράδυ που τον φορέσαμε στο μωρό μας, κοιμήθηκε σαν πουλάκι! Σηκώθηκα κι εγώ μια-δυο φορές για το να «ελέγξω» και πράγματι, η θερμοκρασία του ήταν μια χαρά. Τα καλά νέα είναι, μάλιστα, ότι οι υπνόσακοι βγαίνουν σε διάφορα «πάχη», ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, οπότε τώρα για την Άνοιξη, πήραμε ήδη έναν πιο λεπτό, τον οποίον μπορεί να φορά είτε πάνω από το φορμάκι είτε πάνω από το πυτζαμάκι του.

Να σας δώσω και μία ακόμα συμβουλή; Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε υπνόσακο για το μωρό σας, μην χάσετε την ευκαιρία να το βγάλετε και μία φωτογραφία με αυτόν, γιατί πραγματικά τα μωράκια δείχνουν πολύ αστεία φορώντας τους –σαν μίνι διαστημάνθρωποι!

Κεντρική φωτο: imgur.com