Cookisto: Νόστιμο φαγητό από… σπίτι

Πόσο θα θέλατε να μπορούσατε να βρίσκετε ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό τις καθημερινές, που είστε πιεσμένοι στο χώρο της εργασίας; Τότε που συνήθως καταλήγετε στο απέναντι ταχυφαγείο για κάποιο κρύο, γρήγορα ετοιμασμένο πιάτο. Ευτυχώς για όλους εσάς, τώρα με το cookisto. com, θα απολαύσετε ζεστό, νόστιμο φαγητάκι, όπου το επιθυμήσετε.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012 σαν κρίκος ανάμεσα σε ερασιτέχνες μάγειρες της διπλανής πόρτας και σε όσους δεν έχουν χρόνο ή τις γνώσεις να μαγειρέψουν μόνοι τους αλλά είναι λάτρεις του σπιτικού φαγητού.

Το COOKISTO είναι για εκείνους που:
– Δεν διαθέτουν χρόνο, ενέργεια ή ταλέντο για να μαγειρέψουν
– Θέλουν να μειώσουν τα κόστη από delivery και γεύματα έξω
– Θέλουν να ελαττώσουν το έτοιμο φαγητό και να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή
– Θέλουν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα
– Θέλουν να βρουν ένα μάγειρα για να τους βοηθήσει στην προετοιμασία κάποιου event

Και για μάγειρες που:
– Θα ήθελαν να κερδίσουν κάποιο έξτρα εισόδημα
– Έχουν ταλέντο στη μαγειρική και θέλουν να αναγνωρίζονται για αυτό!

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοποριακής ιδέας είναι δύο 25χρονια παιδιά. Ο Μιχάλης Γκόντας ο οποίος σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και ο Πέτρος Πιτσιλής ο οποίος σπουδασε διοίκηση επιχειρήησεων στη Σορβώνη και έκανε μεταπτυχιακό στο management.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Mιχάλης Γκόντας “η ιδέα προέκυψε μετά από μια μεταπτυχιακή εργασία που έκανα και έτσι αποφάσισα να φέρω το cookisto στη ζωή. Μαζί με τον Πέτρο Πιτσιλή φτιάξαμε την ομάδα και βγήκαμε επίσημα στον αέρα τον Σεπτεμβρη του 2012. Τα πρώτα μηνύματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά καθώς έχουμε ξεπεράσει τους 700 μάγειρες και τους 5.000 καλοφαγάδες (τα μέλη της κοινότητας του cookisto). Hδη μέσα απο την πλατφόρμα μας έχουν αλλάξει χέρια περισσότερες από 2.000 μερίδες.

Το cookisto βασίζεται στην εξής σκέψη. Οταν κάποιος μαγειρεύει για τον ίδιο ή τον ευατό του, φτιάχνει όσες έξτρα μερίδες θέλει και τις μοιράζεται με τα μέλη της κοινότητας σε μια ενδεικτική τιμή. Αυτή η ιδέα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κίνημα κατά το οποίο το internet μας επιτρέπει να κάνουμε συναλλαγές με άλλους ανθρώπους δίχως να υπάρχει κάποιος μεσάζοντας”,εξηγεί ο Μιχάλης Γκόντας.

Ήδη υπάρχουν 700 μάγειρες, μεταξύ αυτών και σεφ, και 5.000 καλοφαγάδες, με τα νούμερα να αυξάνοντα συνεχώς!