Μία στέκα με πέρλες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς από τα χεράκια σας!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να έχετε όμορφα περιποιημένα μαλλιά στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Τα αξεσουάρ για τα μαλλιά και ιδίως οι στέκες είναι το πιο hot trend γι αυτό τον Χειμώνα. Αν μάλιστα είναι αυτή η όμορφη στέκα φτιαγμένη από εσάς θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μπορεί να γίνει επίσης κι ένα ιδιαίτερο κι όμορφο δώρο για τις φίλες σας.

Τι χρειάζεστε:

-Μια απλή ή παλιά στέκα.
-Μισό μέτρο βελούδινη κορδέλα στο φάρδος που έχει και η στέκα που επιλέξατε.
-Πέρλες… από κάποιο ξεχασμένο κολιέ της μαμάς σας!
-Κλιπς εγγράφων
-Κόλλα
-Ψαλίδι
-Κόφτη για σύρμα
-Λεπτό χρυσό σύρμα
-Οδοντογλυφίδες

Οδηγίες:

1
Κόψτε το βελούδο λίγο πιο μακρύ από τη στέκα

2
Απλώστε λίγη κόλλα με μια οδοντογλυφίδα στο ένα άκρο της στέκας και λίγη από την εσωτερική πλευρά της.
3
Τοποθετήστε και πιέστε την κορδέλα πάνω στην κόλλα. Χρησιμοποιήστε το κλιπ για να σταθεροποιήσετε την άκρη.
4
Κόψτε σύρμα λίγο πιο μακρύ από τη στέκα.

5
Προσθέστε  λίγα εκατοστά κόλλας στη στέκα.

6
Περάστε το σύρμα ανάμεσα στην κορδέλα και τη στέκα έτσι ώστε να κολλήσει ανάμεσα. Πιέστε λίγο τη βελούδινη κορδέλα για να κολλήσει.
7
Περάστε μία πέρλα από τη μία άκρη του σύρματος και διπλώστε το σύρμα γύρω από τη στέκα έτσι ώστε η πέρλα να σταθεί στην επάνω πλευρά.
8
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να περνάτε από το σύρμα μία μία τις πέρλες επαναλαμβάνοντας τη κίνηση. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε κόλλα και να κρατάτε λίγο το βελούδο κάθε φορά που χρειάζεται.

9
Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετές πέρλες  και θα έχετε φθάσει αρκετά εκατοστά πριν το άλλο άκρο της στέκας προσθέστε κι άλλη κόλλα, και κόψτε το σύρμα.
10
Κόψτε και το βελούδο όσο χρειάζεται ώστε να γυρίζει και στην εσωτερική πλευρά. Στερεώστε με το κλιπ.  Πριν το φορέσετε θα πρέπει να είστε σίγουρη ότι η κόλλα έχει στεγνώσει εντελώς.

Καλοφόρετη!!!