Cupcakes βανίλιας

Το Σαββατοκύριακο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τα παιδιά. Μπείτε μαζί στην κουζίνα και φτιάξτε cupcakes για το πρωινό!

Για την βάση βανίλιας

230 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
4 κ.σ. γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το frosting βανίλιας

450 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. γάλα
½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Για τη διακόσμηση

Χρωματιστά καραμελάκια και διακοσμητικά, ή τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.

Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν και προσθέτουμε την πολύχρωμη τρούφα ή τα καραμελάκια.

Διαβάστε επίσης:

Cookies μπανάνα και σοκολάτα

Μπισκότα σφολιάτας με άλειμμα σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα