Δ. Αργυρούπολης – Ελληνικού: Αυτό είναι το σπουδαίο βιβλίο που θα χαρίσει σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές των σχολείων

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταστάτος, ανακοίνωσε ότι θα χαρίσει σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου το εξαιρετικό βιβλίο “Μπανταουί – Ένα παιδί από την έρημο” που έγραψε ο Μοχέντ Αλτράντ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης.

Η ιστορία του βιβλίου

Ο νεαρός Μαγιούφ είναι Μπανταουί, ένας Βεδουίνος της ερήμου. Με τόλμη και θέληση, θα εναντιωθεί στη μοίρα της φυλής του, θα πάει στο σχολείο και θα διακριθεί. Μακριά από την πατρίδα του, σε μια άλλη χώρα, θα εκπληρώσει το όνειρό του για μια διαφορετική ζωή, ώσπου το ποτάμι της μνήμης θα τον γυρίσει πίσω…

Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στη ζωή του συγγραφέα, ο οποίος γεννήθηκε σε μια σκηνή Βεδουίνων, πάμπτωχος και ενάντια στις τοπικές και οικογενειακές προκαταλήψεις κατάφερε να συγκαταλέγεται σήμερα στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που επανειλημμένα έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του: «Η πιο μεγάλη περηφάνια μου είναι να βλέπω το βιβλίο μου να μελετάται από τους μαθητές στα σχολεία. Κι έπειτα είναι η λάμψη στα μάτια των παιδιών, όταν τους εξηγώ πόσο εκπληκτική μηχανή επιτυχίας είναι το σχολείο».

Το μήνυμα που στέλνει μέσα από τα βιβλία του ο συγγραφέας είναι: «Ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει ψηλά, όποια κι αν είναι η καταγωγή του!».

Δώρο καρδιάς στους μαθητές: Η επιστολή του Δημάρχου Αργυρούπολης – Ελληνικού

Αγαπητά μου παιδιά ,  ο άνθρωπος που έγραψε το βιβλίο αυτό, ο Μοχέντ Αλτράντ, γεννήθηκε σε μια σκηνή στην έρημο , βεδουίνος . Του είπαν : “δεν θα πας σχολείο, θα γίνεις καμηλιέρης … η ζωή σου θα είναι μόνο στην έρημο “. Αυτός όμως ονειρεύτηκε τον εαυτό του αλλιώς …ίσως αυτό που τελικά έγινε σήμερα .

Πήγε στην Γαλλία κι ενώ δεν γνώριζε την γλώσσα σπούδασε μηχανικός στην Σορβόννη και σήμερα 50 χρόνια μετά έχει τον μεγαλύτερο όμιλο κατασκευών στην Ευρώπη , τον όμιλο Αλτράντ.

Αφού αυτός μπόρεσε εσείς γιατί όχι;

Εάν αυτό το παιδί της ερήμου ονειρεύτηκε τον εαυτό του αλλιώς και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του αναρωτιέμαι εσείς πως ονειρεύεστε τον εαυτό σας.Το αν θα τα καταφέρετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και από την πίστη στον εαυτό σας . Αφού αυτός μπόρεσε εσείς γιατί όχι;

Όταν έμαθα ότι το βιβλίο αυτό διδάσκεται στα σχολεία της Γαλλίας και της Αγγλίας θεώρησα υποχρέωσή μου να το προμηθευτώ από τις Εκδόσεις “Καλέντης” τις οποίες και ευχαριστώ θερμά για την προσφορά τους και να σας το κάνω δώρο ως μια ανάγνωση που μπορεί να αποτελέσει για σας οδηγό ζωής.