Επίδομα Γέννας 2.000 ευρώ: Εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων – Πώς θα γίνει η πληρωμή του

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος  γέννας 2.000 ευρώ σε κάθε νέα μητέρα, όπως διευκρίνισε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες»

Παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» η υφυπουργός εξήγησε ότι «τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες».

Το επίδομα εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων

Η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα καλύπτεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Οι δικαιούχοι είναι διευρυμένοι καθώς η λογική είναι ότι πρόκειται για επίδομα που πρέπει να δίνεται για δημογραφικούς και όχι για προνοιακούς σκοπούς. Το επίδομα αυτό εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων».

Θα δίνεται και σε αλλοδαπούς;

Τέλος, ερωτηθείσα εάν το επίδομα θα δίνεται και σε αλλοδαπούς, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι αυτό θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. «Εμάς μας νοιάζει οι πολίτες να είναι νόμιμα και μόνιμα στη χώρα. Το επίδομα θα δίνεται και σε πολίτες τρίτων χωρών που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια ακόμα και αν δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα».