Δ. Αθηναίων: Θα τοποθετηθούν κάδοι για ανακύκλωση βιβλίων και ρούχων – Δείτε σε ποια σημεία της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της διεύρυνσης των προγραμμάτων ανακύκλωσης πήρε την απόφαση να τοποθετήσει σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης ειδικούς κάδους στους οποίους  οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορούν να αφήνουν τα παλιά τους ρούχα καθώς και τα βιβλία που πλέον δεν χρειάζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του athina984.gr, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι κάδοι θα τοποθετηθούν στο Πάρκο Ελευθερίας, και στις οδούς Ερμού, Φωκίωνος Νέγρη και στον Εθνικό Κήπο.

Όπως δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος πρόκειται για τέσσερις καλαίσθητους ξύλινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ευκρινή σημεία της πόλης ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να έχει απήχηση στους πολίτες.

Πού θα δίνονται τα ρούχα και τα βιβλία που θα αφήνονται στους κάδους ανακύκλωσης

Μάλιστα όπως τόνισε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης τα παλιά ρούχα θα δίδονται προς ανακύκλωση με σύμβαση που έχει κάνει ο δήμος με εταιρία που ειδικεύεται πάνω σε αυτόν τον τομέα ενώ τα βιβλία, όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα μπορούν να δίδονται σε ιδρύματα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλώνονται.