Δ. Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτές αυλές σχολείων και αυτό το καλοκαίρι για να παίζουν τα παιδιά ξέγνοιαστα και με ασφάλεια

Μετά την επιτυχία και την αποδοχή που είχε πέρυσι η πρωτοβουλία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, για ακόμα μια χρονιά, κρατά το καλοκαίρι ανοικτές τις αυλές των σχολείων δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν στην διάθεσή τους ακόμα περισσότερους χώρους συνάντησης και παιχνιδιού.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, σε πρώτη φάση ανοίγουν οι αυλές των δημοτικών σχολείων που διαθέτουν σχολικό φύλακα δηλαδή στο 3ο, 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικό, καθημερινές ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 18.30 έως τις 21.00, για όλο τον Ιούλιο αλλά και το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου (μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς).

Για τα υπόλοιπα σχολεία, εκείνα δηλαδή που δεν διαθέτουν σχολικό φύλακα, υπάρχει πλάνο να ανοίξουν και αυτά σε δεύτερη φάση με την συνδρομή και την ευθύνη των εκάστοτε Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όπως είχε γίνει και την περυσινή περίοδο σε αρκετά ακόμα σχολικά κτίρια.

Ήδη, οι δημοτικές σχολικές επιτροπές έρχονται σε συνεννόηση τόσο με την Ένωση Γονέων της πόλης, όσο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε, τις επόμενες ημέρες, η λίστα με τα ανοικτά σχολεία το καλοκαίρι να μεγαλώσει.