«Δεν μένεις έγκυος από βιασμό»: Σάλος με τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης – «Κεραυνοί» από τη Νίκη Κεραμέως

«Δεν μένεις έγκυος από βιασμό»: Σάλος με τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης - «Κεραυνοί» από την Υπ. Παιδείας

Σάλο και καταδικαστέα σχόλια, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τον πολιτικό κόσμο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αναφερόμενος στο ζήτημα των βιασμών και των αμβλώσεων.

Ο Μητροπολίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξέφυγε, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Οργή για τις εμετικές δηλώσεις

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει απερίφραστα τις εμετικές δηλώσεις του Μητροπολίτη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, να τη χαρακτηρίζει ως αδιανόητη και καταδικαστέα, προθέτοντας ότι προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού.

Πήρε θέση η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει “απαράδεκτες” και “προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών”, τονίζοντας ότι αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας.

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ του εφησυχάζοντος μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για τη ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ορμονοθεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με σύνδρομο Ντάουν

Πότε θα σταματήσει το παιδί μου να τραυλίζει; Τι απαντά η παιδίατρος

Δεν τελείωσε το καλοκαίρι: 10 απίθανες βόλτες και θεάματα που μπορείτε να χαρείτε με τα παιδιά σας