“Δεν παραπονέθηκες ποτέ”: Συγκινεί το αντίο του δασκάλου στον 7χρονο Σπύρο που “έσβησε” από ανακοπή

Στο πένθος βυθίστηκαν τα Ανώγεια στο άκουσμα της είδησης ότι ο 7χρονος Σπύρος  άφησε την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ μετά από ανακοπή καρδιάς προχθές το πρωί.

Ο 8χρονος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών στη γέννα. Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι τον περιγράφουν ως ένα άγγελο επί γης.

Το συγκινητικό αντίο του δασκάλου του

Ένα συγκινητικό “αντίο” απευθύνει στον αδικοχαμένο μικρό Σπύρο, ο δάσκαλος Τάσος Τιτάκης, που από πέρυσι είχε γνωρίσει το παιδί, ως ο δάσκαλος τον οποίο το αγόρι περίμενε πως και πως για τα κατ’οίκον μαθήματά του. Ο εκπαιδευτικός περιγράφει στο cretalive.gr ένα παιδί χαρούμενο, με δύναμη ψυχής και δίψα για ζωή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Είχα την τύχη, πέρσι και φέτος, να κάνω μάθημα κατ’ οίκον στον οχτάχρονο Σπύρο που έφυγε τόσο νωρίς.Ήταν μια εμπειρία που με σημάδεψε.Ο Σπύρος είχε πολλά προβλήματα υγείας. Παρ’ όλες τις δυσκολίες του όμως έβλεπες ένα παιδί χαρούμενο, με δύναμη ψυχής, αισιοδοξία και δίψα για ζωή. Δεν παραπονιόταν για την κατάστασή του, δεν γκρίνιαζε, δεν ήθελε να γίνεται βάρος κανενός, είχε μια ευγένεια ψυχής. Θυμάμαι που έλεγε “Τάσο σε περίμενα”,”Τάσο σ’ αγαπάω”, “τι κάνεις Τάσο”,”α ρε Τάσο” και αυτές τις φράσεις δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Είχε όρεξη να μάθει, του άρεσε η μουσική και τα τραγούδια, αγαπημένος του σταρ ήταν ο Μάνος.

Οι γονείς του, ο Βασίλης και η Ελένη, πραγματικοί ήρωες της ζωής, πάντα δίπλα του να τον φροντίσουν και να τον περιποιηθούν αγόγγυστα, ακούραστα, με αγάπη και χαμόγελο- κι είχε πράγματι ανάγκη πολλής φροντίδας το παιδί. Τους θαύμαζα και τους καμάρωνα κάθε φορά!

Εύχομαι να ‘ναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει Σπύρο… και στους γονείς του, καλή δύναμη και να τους παρηγορεί η σκέψη ότι έκαναν -και με το παραπάνω- ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον φροντίσουν και να τον μεγαλώσουν. Δυστυχώς το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Καλό ταξίδι Σπύρο μου…

Με τιμή
Τάσος Τιτάκης