Αρχική InfoSchool Δημοτικό Διεθνής διάκριση στην εκπαιδευτική ρομποτική για τους TriRoboNauts, τους μαθητές Δημοτικού από τα Τρίκαλα

Διεθνής διάκριση στην εκπαιδευτική ρομποτική για τους TriRoboNauts, τους μαθητές Δημοτικού από τα Τρίκαλα

Η ομάδα μαθητών Δημοτικού με όνομα TriRoboNauts εκπροσώπησε την Ελλάδα και διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό StarT, όπου συμμετείχαν σχολεία, ομάδες και φορείς από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση της ομάδας, η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas .

Το έργο με το οποίο οι TriRoboNauts - Ομάδα Τρικάλων απέσπασαν τις δύο αυτές διακρίσεις είχε τίτλο «Κατασκευή αποικίας στον πλανήτη Άρη με την Ρομποτική».

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού StarT, το έργο των TriRoboNauts επιλέχθηκε στα 10 καλύτερα, ανάμεσα σε 800 συμμετοχές από 36 χώρες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την τιμή που μάς έγινε, μιας και το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως, ενώ η διάκριση αυτή δίνει προστιθέμενη αξία στην προσπάθειά μας και στο έργο μας», αναφέρει η εκπαιδευτικός-προπονήτρια της ομάδας, κα. Καραγιώργου Ελευθερία.

Ο διαγωνισμός StarT διοργανώνεται από το κέντρο LUMA της Φινλανδίας σε συνεργασία με το Φινλανδικό Υπουργείο Παιδείας και την Φινλανδική Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων, στο πλαίσιο προώθησης του Project-based Learning (PBL) και του STEM.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://start.luma.fi/en/home/

Η ομάδα TriRoboNauts - Ομάδα Τρικάλων:

Ρουμελιώτης Φώτης, ΣΤ' Δημοτικού
Σιώμος Νεκτάριος, ΣΤ' Δημοτικού
Σπάχου Στεφανία, ΣΤ' Δημοτικού
Σταρίδας Βασίλης, Δ' Δημοτικού
Σταφυλά Γαλήνη, ΣΤ' Δημοτικού
Καραγιώργου Ελευθερία, εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ19


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.