Διευθυντής Δημοτικού κρούει το καμπανάκι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη διασπορά κρουσμάτων

Διεθυντής Δημοτικού κρούει το καμπανάκι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη διασπορά κρουσμάτων

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και έντονη ανησυχία επικρατεί για τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, όπως σχολίασε και η  η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη κρίνεται ορθή η απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Ημαθία και Πιερία για λόγους αποφυγής της διασποράς λόγω αυξημένων κρουσμάτων στις 2 αυτές περιοχές.

Διευθυντής Δημοτικού προειδοποιεί για την διασπορά στις μαθητικές παρελάσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δημόσια παρέμβαση του Διευθυντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, κ. Αθανάσιου Γρίβα,  που εκφράζει την ανησυχία του, με αφορμή την απόφαση της Δ.Ε.Π.Α., για την πραγματοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου για όλα τα σχολεία όπως γινόταν σε καιρούς κανονικότητας.

Η παρέμβαση του Διευθυντή

Μέσα στην πανδημία η πρόθεση κάποιων Δήμων να κάνουν πολυπληθείς παρελάσεις με προβληματίζει και αυτή την ανησυχία μου εκφράζω στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Κ. Δήμαρχε,

Με έκπληξη ενημερώθηκα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας Δ.Ε.Π.Α., με τον Α.Π 58676/19-10-2021 ότι σα να μην υπάρχει πανδημία και ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Δήμος επέλεξε την πραγματοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου για όλα τα σχολεία όπως γινόταν σε καιρούς κανονικότητας.

Εκφράζω τις μεγάλες ανησυχίες τόσο τις δικές μου όσο και των γονέων (οι οποίοι σήμερα μου τηλεφωνούσαν διαρκώς) ως προς τα εξής θέματα:

Ο κίνδυνος διασποράς των κρουσμάτων στους μαθητές

Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας αποφασίζει με αυθαίρετο τρόπο -ενημερώστε μας αν υπάρχουν κάποιες μελέτες λοιμωξιολόγων- να συμμετέχουν στην παρέλαση 38 σχολεία με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 50 δηλ. στον χώρο συγκέντρωσης να βρίσκονται περί τους 2.000 μαθητές και συνοδοί (τρομάζω να υπολογίσω τον αριθμό των συγγενών).

Στη Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα βρίσκονται μέσα 4 μαθητές μαζί με το συνοδό τους, δηλαδή περί τα 160 άτομα μόνο από τα σχολεία, χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό των επισήμων στον κλειστό αυτό χώρο.

Για το λόγο αυτό, σας δηλώνω ότι σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, ο τελετάρχης κ. Π. Σαγρής θα είναι υπεύθυνος για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, που μας ζητάνε από τον ΕΟΔΥ, αφού κανείς δε θα γνωρίζει πώς θα είναι τοποθετημένοι οι μαθητές εντός του χώρου του ναού.

Η έκκληση του

Γνωρίζοντας, κ. Δήμαρχε, την ευαισθησία σας σχετικά με τα προβλήματα της παιδείας, αναμένω από εσάς την τροποποίηση της ανωτέρω απόφασης, όπως έκαναν κι άλλοι Δήμοι της Αττικής (π.χ. Χαλάνδρι κ.ά.) κι άλλων περιοχών της Ελλάδας (π.χ. Θεσσαλονίκη κ.ά.) και λαμβάνοντας σα μοναδικό κριτήριο σας την υγεία των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, έτσι ώστε από την επόμενη χρονιά εφόσον η κρίσιμη περίοδος με τον κορωνοϊό έχει περάσει να μπορέσουμε να γιορτάσουμε με τον τρόπο που αρμόζει.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του 18ου Δ.Σ σχολείου Αμαρουσίου

Αθανάσιος Γρίβας

Διαβάστε επίσης:

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Προτύπου Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού στην Ελλάδα

Φρίκη στη Λάρισα – Βίαζε επί τέσσερα χρόνια την ανιψιά του και επιχείρησε να αποπλανήσει μια 6χρονη

Σοκ σε Γυμνάσιο της Αττικής: Καθηγητής παρενοχλούσε μαθήτριες – «Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε»