Tι θα γίνει με την στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Τι θα γίνει με τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Τι θα γίνει με τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Η απάντηση που έλαβε αναφέρει πως είναι απαραίτητη λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθήκων στη Θεσσαλονίκη να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά και χωρίς τα πολιτικά τμήματα.

Θεσσαλονίκη: Αυστηρά 60 λεπτά και μόνο στρατιωτική η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Τι θα γίνει με τη μαθητική

Στον “αέρα” η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής “στον αέρα” βρίσκεται ο τρόπος διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και αναμένεται να αποσαφηνιστεί εντός της ημέρας.

Μπάχαλο με τη μαθητική παρέλαση στα σχολεία όλης της χώρας

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί στα σχολεία με το τι θα γίνει τελικά για τη μαθητική παρέλαση καθώς ακόμη δεν έχει σταλεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας όπου θα ορίζει σαφώς τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά.

Όπως καταγγέλουν και πολλοί γονείς στο Ιnfokids.gr για πρώτη φορά δεν υπάρχει για το ποιοι μαθητές εν τέλει θα συμμετάσχουν στην παρέλαση καθώς λόγω πανδημίας θα περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων ενώ όπως μας λένε μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής δημιουργεί πρόβλημα και στις απαραίτητες αγορές (γραβάτα, μαντήλι, παπούτσια) για την παρουσία του παιδιού στην παρέλαση που πρέπει να γίνουν έγκαιρα.

Εκπαιδευτικοί για παρελάσεις: Εκδώστε άμεσα οδηγίες για την προετοιμασία μαθητών

Με επιστολή προς τις Περιφέρειες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης, ζητά οδηγίες ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί της φυσικής αγωγής θα επωμιστούν κατά κύριο λόγο, ανεξαρτήτως των προβλεπόμενων, την επιτυχή προετοιμασία και εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την με αριθμό πρωτοκόλλου 74901/13 Οκτωβρίου 2021 εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, προβλέπεται να διεξαχθούν την 27η Οκτωβρίου 2021 ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία και κατόπιν να αποδοθεί φόρος τιμής από τους μαθητές στα μνημεία των ηρώων, για να τιμηθεί η επέτειος του ΟΧΙ, ενώ για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 2021 προβλέπεται κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών αυστηρά.

Περαιτέρω με την παραπάνω εγκύκλιο, η οποία απευθύνεται, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε όλα τα υπουργεία και τις περιφέρειες της χώρας, προ- τρέπονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και των περιφερειών, να δώσουν έγκαιρα τις απαραίτητες οδηγίες, για την πληρέστερη οργάνωση και την αρμόζουσα τέλεση του εορτασμού.

Ο σύλλογός μας, Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης (Π.Σ.Ε.Α.Α.), αποτελείται, μεταξύ από άλλων, από μέλη εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επωμιστούν κατά κύριο λόγο, ανεξαρτήτως των προβλεπόμενων, την επιτυχή προετοιμασία και εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου ζητά από εσάς την άμεση έκδοση αρμοδίως των σχετικών λεπτομερών και αναλυτικών οδηγιών με σαφήνεια, προκειμένου να έχουν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσουν τους μαθητές για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του εορτασμού που τους αναλογούν, στο πνεύμα και στο πλαίσιο που απαιτεί ο τιμητικός εορτασμός της επετείου για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό.

Η αναγκαιότητα της άμεσης και τουλάχιστον έγκαιρης έκδοσης αρμοδίως αναλυτικών, σαφών και λεπτομερών οδηγιών για τον τρόπο εκτέλεσης των εορταστικών εκδηλώσεων είναι φέτος αναμφισβήτητη, δεδομένου ότι αφενός λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί και οι παρελάσεις των εθνικών επετείων δεν διεξήχθησαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφετέρου διότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια και ανασφάλεια για τον τρόπο τήρησης των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και παρελάσεων εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.

Χαλάνδρι: Μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε τη διεξαγωγή παρέλασης μόνο με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες ελέω πανδημίας. Με ομόφωνη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο χθες αποδέχθηκε την εισήγηση του δημάρχου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Η παρέλαση εφόσον τελικά η πολιτεία επιμείνει στην πραγματοποίηση της, στο Χαλάνδρι θα γίνει μόνο με συμμετοχή περιορισμένης σε αριθμό αντιπροσωπείας κάθε σχολείου,αποτελούμενη από τους παραστάτες,τριες και τους,τις σημαιοφόρους.  Δυστυχώς η πορεία της πανδημίας,η αύξηση κρουσμάτων,νοσηλειών και νεκρών καθημερινά, σε συνδυασμό με τον χαμηλό βαθμό εμβολιασμού των μαθητών,δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός.

Κανονικά η παρέλαση στο… σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι!

Το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι μπορεί να πληγώθηκε ανεπανόρθωτα τον χορό των Ρίχτερ του τελευταίου διαστήματος αλλά όλοι μαζί οι κάτοικοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν το βάζουν κάτω  και θα ξαναχτίσουν από την αρχή το  χωριό.  Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος, Μανόλης Φραγκάκης είπε το ναι και σε συνεννόηση με την αντιπεριφέρεια Κρήτης αποφάσισαν να γίνει κανονικά η παρέλαση στις σεισμόπληκτες περιοχές και δη στις τρεις μεγάλες δημοτικές ενότητες του Καστελλίου, του Θραψανού και βέβαια του πληγωμένου Αρκαλοχωρίου.

Διαβάστε επίσης:

“Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία”: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο θετικό διαβάσαμε

Τραγωδία στη Κρήτη: Τέλος στη ζωή του έβαλε 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών

Παιδίατρος: “Γονείς, σε έξαρση οι εντεροϊοί και αδενοϊοί. Προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα”